• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ericsson: Mega deal 5,3 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Vonage

    • Bloomberg
    Ericsson: Mega deal 5,3 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Vonage

    Borje Ekholm, Διευθύνων Σύμβουλος Ericsson


    Η Ericsson συμφώνησε να εξαγοράσει την Vonage Holdings στις ΗΠΑ στην τιμή των 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της ισχυροποίησης της παρουσίας της στην αγορά των υπηρεσιών cloud.

    Η εξαγορά, εάν ολοκληρωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία της Ericsson ιστορικά, μετά την εξαγορά ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων στελρίνων (1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) των περιουσιακών στοιχείων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Telent, το 2005, επισημαίνει το Bloomberg.

    Η μετοχή της Ericsson υποχώρησε μέχρι και 4,2% στην έναρξη των συναλλαγών.

    Ο σουηδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών θα πληρώσει 21 δολάρια ανά μετοχή για τη Vonage χρησιμοποιώντας μετρητά, όπως δήλωσε τη Δευτέρα. Με βάση τη συγκεκριμένη προσφορά, η αποτίμηση της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 6,2 δισ. δολάρια.

    Η επέκταση της Ericsson στις υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud έρχεται καθώς τα κέρδη της έχουν πιεστεί τόσο από την απώλεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κίνα όσο και από τις ελλείψεις εξαρτημάτων ως επακόλουθο των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι παραμένει πλήρως προσηλωμένη στον μακροπρόθεσμο στόχο περιθωρίου Ebita της τάξης του 15-18%.

    «H Vonage μας προσφέρει μια πλατφόρμα για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αποκομίσουν έσοδα από τις επενδύσεις στο δίκτυο, να προσφέρουμε οφέλη στους προγραμματιστές και τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, Borje Ekholm.

    Η πλατφόρμα επικοινωνίας της αμερικανικής εταιρείας που βασίζεται στο cloud αντιπροσωπεύει το 80% των ετήσιων εσόδων της, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν υπηρεσίες, όπως μηνύματα ή βίντεο, στα προϊόντα τους. Αυτή η πελατειακή βάση και η κοινότητα προγραμματιστών θεωρείται βασικός παράγοντας για την Ericsson.

    Διαβάστε ακόμη:

    CVC Capital Partners: Αποκτά ποσοστό στην Authentic Brands Group, με αποτίμηση 12,7 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ