• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επικό διαζύγιο! Χωρίζουν John και Jenny Paulson – Πόσα θα πληρώσει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής

    • Bloomberg


    Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson και η σύζυγός του, Jenny, αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους μετά από 21 χρόνια έγγαμου βίου. Πρόκειται για τον τελευταίο χωρισμό δισεκατομμυριούχων που θα αναδιαμορφώσει μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου.

    Η υπόθεση θα εξεταστεί στην κομητεία Suffolk της Νέας Υόρκης, με τον John Paulson να εκπροσωπείται από τον μεγαλοδικηγόρο William D. Zabel. Η New York Post, η οποία ανέφερε για τον χωρισμό, επισήμανε ότι το ζευγάρι δεν έχει προγαμιαίο συμβόλαιο, κατά τις πληροφορίες.

    «Ο John έχει μεγάλο σεβασμό για την Jenny και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ό, τι καλύτερο για την υγεία και την ευτυχία της οικογένειας», δήλωσε ο Zabel την Τρίτη.

    Ο John Paulson, 65 ετών, έχει περιουσία 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη επενδυτική του κίνηση να σορτάρει την αμερικανική αγορά ακινήτων, πριν από την οικονομική κρίση του 2008.

    Παράλληλα, ο γνωστός διαχειριστής κεφαλαίων έχει τοποθετήσει περίπου 1,9 δισ. δολάρια στο Paulson Family Foundation από το 2019.

    H γνωριμία

    Η Jenny Paulson, 50 ετών, γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο αρκετά χρόνια πριν εκείνος γίνει διάσημος για τις επικερδείς επενδυτικές του κινήσεις.

     

    Αρχικά την προσέλαβε ως βοηθό, όταν εκείνη εργάζονταν στην καφετέρια της Bear Stearns. Μόλις είχε μεταναστεύσει από τη Ρουμανία και της είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ.

    Καθώς ο Paulson πλησίαζε στα 40 του, αποφάσισε ότι έπρεπε να παντρευτεί και ότι η Jenny είχε την πρόσχαρη προσωπικότητα που αναζητούσε, σύμφωνα με το «The Greatest Trade ever», ένα βιβλίο του Gregory Zuckerman.

    «Η Τζένη δεν έπινε, δεν κάπνιζε ή δεν έβγαινε αργά το βράδυ. Για μένα ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα», ανέφερε ο Paulson στο βιβλίο. Της ζητούσε να βγουν, αλλά εκείνη αρνήθηκε να βγει μαζί του ραντεβού όσο ακόμη εργαζόταν εκεί, εκτός αν την απέλυε και έβρισκε άλλη δουλειά. Τελικά συμφώνησε να πάει για φαγητό μαζί του και, μετά από περισσότερα από 200 γεύματα μαζί του, εκείνος της έκανε πρόταση γάμου.

    «Δεν υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαια και ο John συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια του γάμου τους, οπότε αυτό θα είναι ένα επικό, πολύ ακριβό διαζύγιο», είπε μια πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα pagesix.com.

    Η περιουσία

    Ο Paulson κέρδισε 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο και τους επενδυτές του όταν τα αμερικανικά ενυπόθηκα ομόλογα κατέρρευσαν και πυροδότησαν την οικονομική κρίση, το 2008.

    Πέρυσι μετέτρεψε την εταιρεία hedge fund που κατείχε σε οικογενειακό γραφείο αφού τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν στα περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 από το υψηλό των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έφτασαν το 2011 και κατέληξε να διαχειρίζεται κυρίως δικά του χρήματα.

    Η οικογένεια διαθέτει τεράστιες επενδύσεις σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων ενός ράντσου στο Άσπεν, που ανήκε προηγουμένως σε έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα, και ενός κτήματος στα Hamptons που αγοράστηκε έναντι 41 εκατ. δολαρίων το 2008.

    Ο John Paulson επένδυσε επίσης στο Πουέρτο Ρίκο, αγοράζοντας πλειοψηφικά ποσοστά στο Condado Vanderbilt Hotel, το La ConchaRenaissance Resort και το St. Regis Bahia Beach Resort.

    Αν και το διαζύγιό τους θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που διακυβεύονται, το έχουν ήδη ξεπεράσει δύο πρόσφατοι χωρισμοί.
    Η Melinda French Gates κατέληξε με μετοχές δισεκατομμυρίων δολαρίων διαφόρων εταιρειών μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, ενώ η Mackenzie Scott, η πρώην σύζυγος του προέδρου της Amazon.com, Jeff Bezos, είναι η τέταρτη πλουσιότερη στον κόσμο, με περιουσία 56,4 δισ. δολαρίων.
    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ