• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ενεργειακό deal 2,5 δισ. δολαρίων: H Total εξαγόρασε το 20% του ινδικού κολοσσού Adani Green Energy

    • Bloomberg
    τοταλ


    Η πολυεθνική του κλάδου ενέργειας Total έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά του 20% του ινδικού γίγαντα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Adani Green Energy, σε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί έναντι των πετρελαϊκών της δραστηριοτήτων.

    Η εταιρεία, με έδρα το Παρίσι, μέσω του deal ύψους 2,5 δισ. δολ., αποκτά μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Adani Green και ποσοστό 50% στη διαχείριση assets ηλιακής ενέργειας με δυνατότητα διανομής 2,35 gigawatts σε καταναλωτές, όπως ανακοίνωσε  νωρίτερα σήμερα.

    «Η Ινδία είναι το σωστό μέρος για να εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας για την ενέργεια σε δύο πυλώνες: τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne.

    Πρόκειται για την τρίτη συμφωνία που κλείνει ο γαλλικός όμιλος σε μία εβδομάδα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μετά την εξαγορά γαλλικής εταιρείας βιοαερίου και την απόκτηση μεριδίου σε αμερικανικό χαρτοφυλάκιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

    Η Total, η οποία επένδυσε 8 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2016 έως το 2020 στην κατασκευή μπαταριών, σε επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, σε έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια και καθαρή ενέργεια προκειμένου να εξελιχθεί σε μία από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

    Ο παραγωγός, ο οποίος είχε περίπου 7 gigawatts ακαθάριστης ισχύος ανανεώσιμης ισχύος στο τέλος του περασμένου έτους, στοχεύει στα 35 gigawatts έως το 2025. Η Adani Green στοχεύει σε 25 gigawatts ανανεώσιμης χωρητικότητας μέχρι το ίδιο έτος, ανέφερε η εταιρεία σε ξεχωριστή δήλωση.

    Η μετοχή της Adani Green υποχωρούσε νωρίτερα στη Βομβάη κατά 1,4%, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 20 δισ. δολάρια.

    Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Adani Green, Gautam Adani, σημείωσε πέρυσι ότι υπάρχει περιθώριο για τους ιδρυτές της εταιρείας να μειώσουν το μερίδιο του σε αυτήν και κορυφαίοι παραγωγοί ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της Total, ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν καθώς επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

    Bernard Arnault: Γιατί η πώληση της Carrefour θα ζημιώσει τον μεγιστάνα της Louis Vuitton

    Ανατροπή: Η τιμή του LNG αυξάνεται γρηγορότερα από το Bitcoin – Ποιοι κερδίζουν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ