• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ένα διαφορετικό ρετιρέ βάζει στοίχημα να ανατρέψει τα δεδομένα σε μία ολόκληρη αγορά

    • Bloomberg


    Ο Cary Tamarkin αγόρασε στο «pick» της αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, τα 50 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε το 2014 δεν ήταν για κάποιο πολυτελές διαμέρισμα. Ήταν για ένα πρώην καθολικό σχολείο στη West End Avenue, στην Upper West Side της Νέας Υόρκης.

    Ο Tamarkin και οι συνεταίροι του, η CL Investment Group of China, αποφάσισαν να μετατρέψουν το κτήριο σε 13 πολυτελείς κατοικίες. Λίγο αργότερα, ανακοίνωσαν ότι οι τιμές των διαμερισμάτων θα ξεκινούσαν από τα 7,9 εκατομμύρια δολάρια και, προς τα τέλη του 2015, άρχισαν και οι εργασίες.

    Την εποχή εκείνη άρχισε, όμως, και η κάμψη στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης, με πρώτο θύμα τα πολυτελή ακίνητα…

    Ένα σχέδιο του κτηρίου μετά την ανακατασκευή

    Παρ’ όλα αυτά, ο Tamarkin, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, με μια εταιρεία, την Tamarkin Co., που έχει αναπτύξει πολλές πολυτελείς κατοικίες στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έκανε πίσω. Και μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζουν οι πωλήσεις…

    Ένα διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων, τεσσάρων μπάνιων και ενός WC στον τρίτο όροφο, γύρω στα 252 τμ, έχει τιμή πώλησης 7,9 εκατ. δολάρια. Στον τέταρτο, ένα διαμέρισμα πέντε υπνοδωματίων, τεσσάρων μπάνιων και ενός WC, περίπου 323 τμ, πωλείται 10,3 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα δύο ρετιρέ, όμως, του συγκροτήματος κοστίζουν περισσότερο. Ένα από αυτά, εμβαδού 317 τμ, χωρίς να περιλαμβάνεται η βεράντα, πωλείται 18 εκατομμύρια δολάρια.

    Το δεύτερο είναι πάνω από 464 τμ και η τιμή του θα είναι στα 22,5 εκατ. δολάρια.

    Οι τιμές στις οποίες πωλούνται τα διαμερίσματα είναι πανάκριβες, ακόμη και με τα στάνταρ της περιοχής. Όμως, ο ίδιος έβαλε ψηλά τον πήχη, καθώς θεώρησε ότι στο συγκεκριμένο γοτθικού τύπου κτήριο, του 1908, ταιριάζει κάτι που θα έπρεπε να είναι πολύ ξεχωριστό.

    Γι’ αυτό και σε κάθε μεζονέτα ή διαμέρισμα, έχει προσθέσει στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

    Το κτήριο θα έχει, επίσης θυρωρό επί 24ωρου βάσεως, γυμναστήριο, χώρο αναψυχής, χώρο φύλαξης για ποδήλατα και ερμάρια για φύλαξη προσωπικών αντικειμένων.

    Μένει να φανεί, όμως, αν θα καταφέρει και να πείσει την αγορά, η οποία δεν φαίνεται να ανακάμπτει…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το εντυπωσιακό ρετιρέ της Μέριλ Στριπ στο Μανχάταν αξίας 24,6 εκατ. δολαρίων! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 6 κομμάτια που συνθέτουν την ιδανική φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα



    ΣΧΟΛΙΑ