• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla, αξίας 1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Νέες ρευστοποιήσεις μετοχών της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων πραγματοποίησε ο Elon Musk φτάνοντας πιο κοντά στο στόχο πώλησης του 10% του μεριδίου του στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Στην τελευταία του συναλλαγή, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου πούλησε περίπου 934.000 μετοχές, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου της Πέμπτης. Οι πωλήσεις έχουν στόχο να βοηθήσουν τον επιχειρηματία να αποπληρώσει τους φόρους που αντιστοιχούν στην άσκηση περίπου 2,1 εκατομμυρίων δικαιωμάτων προαίρεσης.

    Με τις νέες συναλλαγές το σύνολο των μετοχών που έχει πουλήσει αυξήθηκε στα 10,1 εκατομμύρια περίπου, αξίας 10,9 δισ. δολαρίων, από την στιγμή που ο Musk ρώτησε τους ακολούθους τους στο twitter στις 6 Νοεμβρίου, αν πρέπει να πουλήσει το 10% του ποσοστού του στην Tesla.

    Σημειώνεται ότι το ποσοστό θα ήταν μεγαλύτερο αν λάβουμε υπόψη και την άσκηση των optιον που έχει στην κατοχή του, οι οποίες λήγουν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

    Ενώ η πλειοψηφία των ακολούθων του στο Twitter απάντησαν «ναι» στη δημοσκόπηση, ο Μusk είχε ήδη δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι ήταν πιθανό να ασκήσει «ένα τεράστιο μπλοκ» options προς το τέλος του τρέχοντος έτους και είχε δημιουργήσει ένα προκαθορισμένο σχέδιο συναλλαγών για «μια τακτική πώληση μετοχών που σχετίζεται με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών», δείχνουν τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς.

    Ο Μusk, 50 ετών, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 284,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Φέτος η περιουσία του αυξήθηκε κατά 128,1 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω του άλματος κατά 54% που έχει σημειώσει η μετοχή της Tesla.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Δείτε το σκληρό email που έστειλε στους υπαλλήλους του

    Elon Musk: Ο δισεκατομμυριούχος χλευάζει τον γερουσιαστή Bernie Sanders στο Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ