ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Έλον Μασκ, ο οποίος διετέλεσε στενός σύμβουλος και έμπιστος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέχρι την σφοδρή δημόσια σύγκρουση των δύο ανδρών την περασμένη εβδομάδα, εξέφρασε για πρώτη φορά ξεκάθαρα την μεταμέλεια του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη ρήξη.
Σημειώνεται ότι αμφότεροι προχώρησαν σε μία σειρά προσβλητικών αναρτήσεων και αλληλοκατηγοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Μετανιώνω για ορισμένες από τις αναρτήσεις μου σχετικά με τον Πρόεδρο @realDonaldTrump την περασμένη εβδομάδα», έγραψε στην πλατφόρμα του, το X. «Το παρατράβηξα».
I regret some of my posts about President @realDonaldTrump last week. They went too far.
— Elon Musk (@elonmusk) June 11, 2025
Η διαμάχη — η οποία πυροδοτήθηκε από την αντίθεση του Μασκ στο νομοσχέδιο για τις φορολογικές μειώσεις που προωθεί ο Τραμπ στο Κογκρέσο — αποτέλεσε απειλή για την περιουσία του δισεκατομμυριούχου όταν ο πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αντίποινα διακόπτοντας τα κρατικά συμβόλαια με τις εταιρείες του.
Μία τέτοια εξέλιξη θα έπληττε σοβαρά τη SpaceX, την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας του Μασκ, ενώ η μετοχή της Tesla κατρακύλησε την περασμένη Πέμπτη, προτού καλύψει τις περισσότερες απώλειες.
Ο Μασκ ήταν ο πρώτος που έκανε πίσω σε αυτή την κλιμακούμενη κόντρα των δύο ανδρών την περασμένη εβδομάδα, ακολουθώντας τις συμβουλές που έλαβε από χρήστες του διαδικτύου.
Ο δισεκατομμυριούχος εξόργισε τον Τραμπ ισχυριζόμενος ότι ίδιος ευθύνεται για την εκλογική του νίκη, υποστηρίζοντας την παραπομπή του και αφήνοντας να εννοηθεί ακόμη και ότι ο πρόεδρος εμπλέκεται στα σεξουαλικά εγκλήματα του Τζέφρι Έπσταϊν.
Πάντως για τους αναλυτές, η «δυνατή φιλία» των δύο ανδρών δεν θα κρατούσε πολύ, καθώς δύο ισχυρές και ιδιάζουσες προσωπικότητες σίγουρα θα σκόνταφταν αργά ή γρήγορα σε κάποια διαφωνία.
Διαβάστε επίσης:
Τραμπ-Μασκ: Ποιος θα βγει πιο χαμένος από την κόντρα τους;
Μασκ vs Μπέσεντ: Ο καβγάς στον Λευκό Οίκο που τίναξε τις σχέσεις στον αέρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μετρό: Απόπειρα αυτοκτονίας στον σταθμό Σύνταγμα – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία
- Ο Elkann της Stellantis ζητά ευρωπαϊκή συμμαχία για τα μικρά αυτοκίνητα
- Άγκυρα: Πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας
- Μαρινάκης προς Κωνσταντοπούλου: Προσβάλατε εκπροσώπους φορέων γιατί δεν έκαναν αναπαραγωγή της προπαγάνδας σας
