• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Δισεκατομμυριούχος έκανε τον trader και απέτυχε παταγωδώς, χάνοντας 41 εκατ. δολάρια

    • Bloomberg

    Yusaku Maezawa


    Ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος δήλωσε στο Twitter ότι έχασε 4,4 δισεκατομμύρια γιεν (41,4 εκατομμύρια δολάρια) από βραχυπρόθεσμες αγοραπωλησίες μετοχών, λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας που προκάλεσε η πανδημία στις αγορές.

    Σε ένα tweet με τίτλο «Deep Regrets», ο Yusaku Maezawa, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της online εταιρείας πώλησης ενδυμάτων Zozo Inc., δήλωσε ότι έχασε χρήματα μέσω των ημερήσιων συναλλαγών που πραγματοποίησε για να πετύχει γρήγορο κέρδος – μια πρακτική η οποία αποδείχθηκε δύσκολη για τον ίδιο. Εξέφρασε τη λύπη του για το ποσό που έχασε και δεσμεύτηκε να το ανακτήσει μέσω της επιχείρησής του.

    «Είχα τυφλωθεί από τις διακυμάνσεις της αγοράς λόγω της πανδημίας και έχασα 4,4 δισεκατομμύρια γιεν μέσω επαναλαμβανόμενων βραχυπρόθεσμων αγοραπωλησιών μετοχών, κάτι με το οποίο δεν ήμουν εξοικειωμένος», δήλωσε ο Maezawa στο tweet της Κυριακής. «Με 4,4 δισεκατομμύρια γιεν, πόσα άτομα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχαν πάρει τα χρήματα; Η λύπη μου για αυτό που έγινε δεν έχει τέλος”.

    News Conference As Yahoo Japan Agrees to Buy Majority Stake in Fashion Site Zozo
    Yusaku Maezawa on Sept. 12, 2019.

     

    Ο Maezawa, του οποίου η καθαρή αξία της περιουσία μειώθηκε κατά περίπου 215 εκατομμύρια δολάρια φέτος, σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, είναι γνωστός  για τα πολυσυζητημένα σχόλια που δημοσιεύει στο Twitter.

    Νωρίτερα φέτος, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι ψάχνει γυναίκες υποψήφιες για να τον συνοδέψουν στο προγραμματισμένο ταξίδι του στο φεγγάρι με τον πύραυλο του Elon Musk, το 2023.  Ωστόσο, απέσυρε το συγκεκριμένο σχέδιο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

    Οι αντιδράσεις των ακολούθων του στο τελευταίο σχόλιο του στο Twitter για το χρηματιστήριο, ήταν μικτές. Κάποιο αντιμετώπισαν με συμπάθεια το πάθημα του και άλλοι εξέφρασαν δέος για την έκταση των απωλειών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ