• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Δυναμικό ξεκίνημα το 2021 για BMW και Mercedes – Ρεκόρ πωλήσεων

    • Bloomberg

    Oliver Zipse, επικεφαλής της BMW


    Ένα χρόνο μετά τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου BMW και Mercedes-Benz διανύουν την καλύτερη εποχή τους.

    Η BMW ακολουθώντας την ανταγωνίστρια της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της εκρηκτικής ζήτησης που εκδηλώθηκε στην Κίνα.

    Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ενισχυθεί σημαντικά από τα νέα ηλεκτροκίνητα υβριδικά μοντέλα που έχουν λανσάρει.

    Οι πωλήσεις των μοντέλων της BMW, Mini και Rolls-Royce αυξήθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο, φτάνοντας σε 636.606 οχήματα το τρίμηνο, ανέφερε σε ανακοίνωση της η κατασκευάστρια αυτοκινήτων με έδρα το Μόναχο.

    Οι παραδόσεις στην Κίνα σχεδόν διπλασιάστηκαν, και με τα μοντέλα iX SUV και i4 coupe που αναμένεται να κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια του έτους, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παραδώσει περισσότερα από 100.000 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στους πελάτες της το 2021.

    Οι πωλήσεις της Mercedes αυξήθηκαν κατά 22% σε 581.270 οχήματα, με το βασικό τμήμα της Daimler AG να σημειώνει αύξηση 60% στις παραδόσεις της Κίνας. Η εταιρεία έχει λάβει περίπου 20.000 παραγγελίες για το ηλεκτρικό EQA και θα λανσάρει τρία ακόμη ηλεκτρικά οχήματα φέτος, ξεκινώντας με το κορυφαίο sedan EQS την επόμενη εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμα:

    BMW: Εκτιμήσεις για ανάκαμψη κερδών και φιλόδοξοι στόχοι για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    iX3: Ιδού η νέα ηλεκτρική BMW!

    Mercedes-Benz: Επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ