• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    BMW: Εκτιμήσεις για ανάκαμψη κερδών και φιλόδοξοι στόχοι για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    • Bloomberg

    Oliver Zipse, επικεφαλής της BMW


    Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία BMW δήλωσε ότι η κερδοφορία της θα ενισχυθεί φέτος, ενώ ακολουθώντας τις κινήσεις των ανταγωνιστών της, στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων έως το τέλος της δεκαετίας.

    Οι αποδόσεις από την κατασκευή αυτοκινήτων θα ανακάμψουν μεταξύ 6% και 8%, δήλωσε η BMW την Τετάρτη. Αυτό το ποσοστό είναι αρκετά αυξημένο από το 2,7% που κατέγραψε πέρυσι και υψηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει περίπου οι μισές από τις συνολικές πωλήσεις της έως το τέλος της δεκαετίας να αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα προχωρήσει σε αλλαγές στο εμπορικό σήμα Mini, πουλώντας τα γνωστά αυτοκίνητα πόλεις μόνο με μπαταρία μέχρι εκείνη την εποχή, εξήγησε.

    “Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά με ισχυρή δυναμική και έχουμε στόχο να επιστρέψουμε στα προ της κρίσης επίπεδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Oliver Zipse. “Έχουμε έναν σαφή οδικό χάρτη για να αναδείξουμε τη μετατροπή της βιομηχανίας σε ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη BMW τα επόμενα χρόνια.”

     

    GM, Volkswagen boost electric-car targets

    Ενώ οι προσπάθειες ανανέωσης των αυτοκινητοβιομηχανιών κλονίστηκαν από την πανδημία, τώρα επιταχύνουν τις προσπάθειες τους ώστε να γίνουν αποτελεσματικές στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με μεγαλύτερες δυνατότητες λογισμικού.

    Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης , αυτήν την εβδομάδα παρουσίασε λεπτομερή σχέδια που θα την μετατρέψουν ταυτόχρονα σε έναν μεγάλο κατασκευαστή κυψελών μπαταριών. Η Volvo Cars και η General Motors έχουν ορίσει ημερομηνίες για να γίνουν πλήρως ηλεκτρικές, ενώ η Daimler θα αποσχίσει την μονάδα φορτηγών μετά από έναν αιώνα κατασκευής εμπορικών οχημάτων και αυτοκινήτων.

    Η BMW έχει ξεπεράσει την κρίση του προηγούμενου έτους καλύτερα από το αναμενόμενο. Η μετοχή της ακολουθεί την ανοδική πορεία των μετοχών των ανταγωνιστών της που επίσης έχουν φιλόδοξους στόχους για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

    Η VW προβλέπει 1 εκατομμύριο πωλήσεις EV και υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων φέτος, και διπλασίασε τον στόχο της για τις πωλήσεις EV στην Ευρώπη, προσβλέποντας σε μερίδιο αγοράς 70% στην Ευρώπη έως το τέλος της δεκαετίας.

    Η δέσμευση της BMW για τα ηλεκτρικά οχήματα στηρίζεται σε νέους άξονες από το 2025, που θα επιτραπεί επίσης να χρησιμοποιηθούν πολλά από τα υλικά ενός οχήματος για την κατασκευή νέων αυτοκινήτων. Η εταιρεία είχε εκτιμήσει προηγουμένως ότι αναμένει το 20% των συνολικών παραδόσεων να αφορά οχήματα με μπαταρίες ή υβριδικά ηλεκτρικά, έως το τέλος το 2023.

    Φέτος, η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις δύο επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων, του iX SUV και του i4 sedan, παράλληλα με ένα ηλεκτρικό Mini, το i3 αυτοκίνητο πόλης και το iX3 SUV.

    Διαβάστε ακόμα:

    iX3: Ιδού η νέα ηλεκτρική BMW!

    Volkswagen: Ο στόχος της εταιρείας να εκθρονίσει την Tesla εκτίναξε την μετοχή της κατά 29%

    Volvo: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στροφή στις online πωλήσεις από το 2030 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ