• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Πάνω από τα 1.800 δολάρια, εν αναμονή των πρακτικών της Fed -Εκτιμήσεις για άνοδο στα 1.900 δολάρια

    • Bloomberg


    Ο  χρυσός παραμένει πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, που θα δώσουν τη νέα εικόνα για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

    Τα στοιχεία αυτά θα συμβάλλουν στην διεξαγωγή περισσότερων συμπερασμάτων σχετικά με τις σκέψεις της τράπεζας για τα επιτόκια, την αγορά ομολόγων και τις οικονομικές προοπτικές.

    Ο χρυσός βαδίζει για το υψηλότερο κλείσιμο τριών εβδομάδων, καθώς οι πιο ήπιες αποδόσεις του Δημοσίου που προσαρμόζονται στον πληθωρισμό ενισχύουν την ελκυστικότητα του μετάλλου. Σημειώνεται ότι ο Ιούνιος ήταν για τον χρυσό ο χειρότερος μήνας από το 2016.

    Ο χρυσός είχε μια ευμετάβλητη χρονιά, με την απότομη πτώση του Ιουνίου, όταν οι επενδυτές εκτίμησαν ότι  οι κυβερνήσεις είναι έτοιμες να αποσύρουν τα μέτρα τόνωσης λόγω της πανδημίας. Αυτό οδήγησε το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών τίτλων σε υψηλότερα επίπεδα.

    Ωστόσο, οι παρατεταμένοι οικονομικοί κίνδυνοι αποτυπώθηκαν στα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ.

    Spot gold climbs above its 100-day moving average

    Ο χρυσός αυξήθηκε νωρίτερα κατά 0,3% στα 1.801,83 δολάρια. Άνοδο σημείωσαν επίσης το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο.

    «Μετά τις πρόσφατες οικονομικές αναθεωρήσεις, η νομισματική πολιτική αναμένεται να παραμείνει χαλαρή καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ταχεία οικονομική ανάπτυξη εξασθενίζουν», έγραψε σε σημείωμα ο Naeem Aslam, επικεφαλής ανάλυσης των αγορών στην Ava Trade Ltd.

    Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων και το σενάριο μπορεί να πείσει τους θεσμικούς επενδυτές να κρατήσουν τον χρυσό, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει την αύξηση της τιμής πάνω από 1.900 δολάρια, υποστήριξε.

    Διαβάστε ακόμα:

    Χρυσός: Το πολύτιμο μέταλλο ξαναβρίσκει τη λάμψη του

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ