• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Η UBS προειδοποιεί για πτώση της τιμής στα 1.600 δολάρια

    • Bloomberg

    Dominic Schnider, UBS Global Wealth Management


    Η τιμή του χρυσού υποχωρεί καθώς το δολάριο ενισχύεται, με την UBS να προτρέπει τους επενδυτές να επανεξετάσουν τις επενδύσεις τους στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει και το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιείται.

    «Το μήνυμα πρέπει να είναι: εάν έχετε τακτική θέση, αποχωρίστε, εάν έχετε στρατηγική, αντισταθμίστε την”, δήλωσε ο Ντόμινικ Σνάιντερ, επικεφαλής  εμπορευμάτων και συναλλάγματος στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού, στην UBS Global Wealth Management. “Σε έναν κόσμο που φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση, για ποιο λόγο να διατηρήσετε τόσο μεγάλη θέση σε ένα περιουσιακό στοιχείο που θεωρείται επενδυτικό καταφύγιο”.

    Η τιμή του χρυσού μπορεί να υποχωρήσει κοντά στα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι μπορεί να βρεθεί στα 22 δολάρια ή και χαμηλότερα, υποστήριξε ο Σνάιντερ, μιλώντας στην τηλεόραση του bloomberg, την Δευτέρα. Η πλατίνα μπορεί να αποτελέσει μία καλύτερη επένδυση από τον κλάδο των πολύτιμων μετάλλων, λόγο της μεγαλύτερης έκθεσης της στη βιομηχανία, εξήγησε.

    Ο χρυσός είχε ανακάμψει την περασμένη εβδομάδα, μετά από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα εστιάσουν στην ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, καθώς και στα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης της κεντρικής τράπεζας, αναμένοντας περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το πιθανό χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των αγορών ομολόγων. Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αναμένονται την Τρίτη.

    Οι traders πιθανότατα θα επικεντρωθούν στα στοιχεία λιανικών πωλήσεων για να εκτιμήσουν το μέγεθος της ανάκαμψης της χώρας, δήλωσε ο John Feeney, διευθυντής ανάπτυξης επιχειρήσεων στην Guardian Gold Australia με έδρα το Σίδνεϊ.

    Ο χρυσός υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,4%, στα 1.773,07 δολάρια, μετά από την άνοδο κατά 1,5% που σημείωσε την Παρασκευή. Το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο κινούνταν πτωτικά.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ