• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Carlyle Group: Εξαγόρασε το 50% της εταιρείας κατασκευής ιατρικών συσκευών Resonetics

    • Bloomberg


    Η Carlyle Group απέκτησε μερίδιο 50% στην εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών Resonetics, σε μια συμφωνία που αποτιμά την εξαγορασθείσα εταιρεία σε περίπου 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Μία από τις μεγάλες θέσεις μας είναι η παροχή υπηρεσιών εξωτερικής ανάθεσης σε διαφορετικές τελικές αγορές υγειονομικής περίθαλψης, είτε πρόκειται για νοσοκομεία, φαρμακευτικές εταιρείες είτε για εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας», δήλωσε ο Bobby Schmidt, στέλεχος της Carlyle, σε συνέντευξή του.

    «Θέλουμε να επενδύσουμε σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες με υψηλότερη ποιότητα και χαμηλότερο κόστος από αυτό που μπορούν να κάνουν οι πελάτες σας για τον εαυτό τους, και αυτό ακριβώς κάνει η Resonetics», τόνισε.

    Ο Schmidt, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Resonetics μαζί με ένα άλλο στέλεχος της Carlyle, τον Steve Wise.

    «Εκτός από την αύξηση των οργανικών εσόδων, που ξεπερνά το 20%, βλέπουμε μια ευκαιρία συγχωνεύσεων και εξαγορών προκειμένου να αναπτύξουμε αυτήν την εταιρεία σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι που είναι συναρπαστικό για εμάς», είπε ο Schmidt.

    Η Carlyle απέκτησε το μερίδιο στη Resonetics, με έδρα στη Νάσουα του Νιου Χάμσαϊρ, από τη διοίκησή της καθώς και την GTCR, μια εταιρεία private equity στο Σικάγο υπό την ιδιοκτησία της οποίας η Resonetics πραγματοποίησε οκτώ εξαγορές. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι FISO Technologies και Hudson Medical Innovations, δήλωσε ο Sean Cunningham, στέλεχος της GTCR.

    Η Carlyle με έδρα την Ουάσινγκτον, έχει ιστορικό συμμετοχής σε εταιρείες ιατρικών προϊόντων όπως η Medline, η Unchained Labs και η Ortho Clinical Diagnostics.

    Διαβάστε ακόμη:

    Marta Ortega: Η κόρη του ιδρυτή των Zara στο τιμόνι του ομίλου Inditex



    ΣΧΟΛΙΑ