• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μποϊκοτάζ στο Facebook: Η λίστα με τις εταιρείες που σταματούν τη διαφήμιση στα social media

    • Bloomberg


    Αυξάνεται η λίστα των εταιρειών που σχεδιάζουν να σταματήσουν τις δαπάνες στα social media. Ορισμένες συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ κατά της Facebook, μετά τις επικρίσεις ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν αντιμετωπίζει και δεν επιβλέπει με επάρκεια τα μηνύματα μίσους και το παραπλανητικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην πλατφόρμα του:

    Starbucks Corp. : Διακοπή διαφήμισης σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα δημοσιεύει στα social media χωρίς προώθηση επί πληρωμή.

    Microsoft Corp. : Διακοπή των παγκόσμιων διαφημιστικών δαπανών στο Facebook και το Instagram λόγω των ανησυχιών ότι οι διαφημίσεις εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Unilever Plc : Διακοπή διαφήμισης σε Facebook, Instagram και Twitter στις ΗΠΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου.

    Coca-Cola Co. : Διακοπή διαφήμισης σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Clorox Co. : Θα σταματήσει τις διαφημιστικές δαπάνες στο Facebook έως τον Δεκέμβριο.

    Conagra Brands Inc. : Θα σταματήσει τη διαφήμιση στις ΗΠΑ στο Facebook και στο Instagram, κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

    Ford Motor Co. : Διακοπή των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ για 30 ημέρες, δεν θα αγοράσει διαφημίσεις στα social media για την παρουσίαση της Bronco.

    Honda Motor Co. : Για τον Ιούλιο, η American Honda θα αναβάλλει τις διαφημίσεις στο Facebook και στο Instagram, σύμφωνα με το Adweek.

    Hershey Co. : Θα σταματήσει τις δαπάνες στο Facebook τον Ιούλιο και θα μειώσει τις δαπάνες της στην πλατφόρμα κατά ένα τρίτο για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με το Business Insider.

    Diageo Plc : Διακοπή πληρωμένων διαφημίσεων παγκοσμίως σε μεγάλες πλατφόρμες social media από τον Ιούλιο.

    PepsiCo Inc. : Σταματά τις διαφημίσεις στο Facebook από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο.

    Verizon Communications Inc. : «Σταματάμε τη διαφήμισή μας έως ότου το Facebook μπορέσει να βρει μια αποδεκτή λύση που θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα και θα συμβαδίζει με αυτό που έχουμε κάνει με το YouTube και άλλους συνεργάτες», δήλωσε ο John Nitti, επικεφαλής μέσων ενημέρωσης της Verizon.

    Levi Strauss & Co. : Διακοπή όλων των πληρωμένων διαφημίσεων σε Facebook και Instagram παγκοσμίως και σε όλες τις μάρκες έως τον Ιούλιο.

    Diamond Foundry Inc. : Απέσυρε όλες τις διαφημίσεις από το Facebook, συμπεριλαμβανομένου του Instagram, για τον Ιούλιο.

    Patagonia Inc. : Θα αποσύρει όλες τις διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram, με άμεση ισχύ, έως τουλάχιστον τα τέλη Ιουλίου, εν αναμονή ουσιαστικής δράσης από το Facebook.

    Viber Media Inc. : Σχεδιάζει να διακόψει πλήρως τους δεσμούς με το κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με την Guardian.

    VF Corp.’s The North Face : Σταματά τις διαφημίσεις στο Facebook για τον μήνα Ιούλιο.

    REI : “Επί 82 χρόνια, βάζουμε τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη. Αποσύρουμε όλες τις διαφημίσεις από Facebook / Instagram για τον Ιούλιο”.

    Upwork Inc. : Δεν υπάρχει διαφήμιση στο Facebook τον Ιούλιο.

    Eileen Fisher Inc. : Αποσύρει τις διαφημίσεις  από το Facebook όλο τον Ιούλιο.

    Adidas AG : Θα σταματήσει τις διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram διεθνώς έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Adweek.



    ΣΧΟΛΙΑ