• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Το σχέδιο Typhoon και η μυστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τους Τούρκους


    Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή τοπικής κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ρίζε γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να σχολιάσουν. Το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε από την ακτή του λιμανιού της Σινώπης, είπαν.

    Το σχέδιο Typhoon

    Το μυστικό έργο πυραύλων που ονομάζεται Tayfun, ή Typhoon στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν δύο άτομα που έχουν γνώση στο αντικείμενο χωρίς να διευκρινίσουν. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη τοπικών όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

    Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, έναν κορυφαίο εχθρό του ΝΑΤΟ, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και της απαγόρευσαν να αγοράσει τα αεροσκάφη F-35 stealth της Lockheed Martin Corp. ως απάντηση

     

    Διαβάστε επίσης

    Πλήγματα σε ουκρανικές υποδομές ενέργειας επιβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός

    Ζελένσκι: Το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκε μέσα σε μια εβδομάδα

    Λευκός Οίκος: Συνάντηση των προέδρων Μπάιντεν-Χέρτσογκ την επόμενη εβδομάδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ