• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Novartis: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων

    • Bloomberg


    Δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι δωροδοκήθηκαν Έλληνες αξιωματούχοι, όπως προκύπτει από την εσωτερική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην φαρμακοβιομηχανία Novartis, επισημαίνει σε άρθρο του για την υπόθεση το πρακτορείο Bloomberg.

    «Η εσωτερική έρευνα δεν εντόπισε ίχνος στοιχείων που να αποδεικνύει ότι υπήρξε δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων», αναφέρει συγκεκριμένα το πρακτορείο, την ώρα που, όπως τονίζει, η υπόθεση Novartis επανέρχεται στο προσκήνιο, λόγω των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα.

    Η υπόθεση της δωροδοκίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς πλησιάζουν εκλογές στην Ελλάδα, ωστόσο η έρευνα δεν έχει τελειώσει για τις Αρχές ούτε στην Ελλάδα ούτε στις ΗΠΑ, προσθέτει το δημοσίευμα.

    Η Novartis δεν είχε προνομιακή μεταχείριση σε επίπεδο τιμολόγησης από το ελληνικό Δημόσιο και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε μία ανάρμοστη πληρωμή σε κυβερνητικό αξιωματούχο, ανέφερε σε email εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Η έρευνα των ελληνικών Αρχών συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η εσωτερική έρευνα στη Novartis, αναφέρει το Bloomberg, συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο.

    Στην έρευνα φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι τώρα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καταλήγει το Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ