• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bernd Pischetsrieder: Ο πρώην CEO της BMW και της VW, νέος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Daimler

    • Bloomberg

    Bernd Pischetsrieder , Daimler AG


    Ο Bernd Pischetsrieder θα είναι ο επόμενος πρόεδρος εποπτικού συμβουλίου της Daimler AG, που θα αναλάβει να καθοδηγήσει την κατασκευάστρια των πολυτελών αυτοκινήτων Mercedes-Benz κατά τη διάρκεια του ριζικού μετασχηματισμού του κλάδου.

    Η επιλογή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της BMW AG και της Volkswagen AG για την αντικατάσταση του Manfred Bischoff, θα πρέπει να ψηφιστεί από τους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Daimler στις 31 Μαρτίου. Ο Pischetsrieder, 72 ετών, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2014 και ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου μαζί με το διευθυντή Joe Kaeser.

    Η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης υπό τον CEO, Ola Kallenius. Η στρατηγική του είναι να εστιάσει περισσότερο σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπως το κορυφαίο sedan S-Class, και να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο 51χρονος Σουηδός έχει επίσης δημιουργήσει νέες συμπράξεις με συνεργάτες και εταιρείες τεχνολογίας και σχεδιάζει να ενισχύσει τις λειτουργίες λογισμικού της εταιρείας.

    Η Daimler σχεδίαζε να επαναφέρει τον Dieter Zetsche ως πρόεδρο αλλά η πρόταση για τον πρώην CEO αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο. Μερικοί επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στην επιλογή του, αφού τα κέρδη και η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχώρησαν στα τέλη της 13ετούς θητείας του και μετά την αποχώρηση του.

    Η μετοχή της Daimler έχει αυξηθεί κατά 16% φέτος, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τις μετοχές των BMW και VW, καθώς οι κινήσεις αναδιάρθρωσης του Kallenius κέρδισαν το ενδιαφέρον. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της, ύψους 61,4 δισ. ευρώ (74,4 δισ. δολάρια) είναι πολύ πίσω από αυτήν της Tesla, που έχει εκτοξευτεί σε σχέση με τις συμβατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, φτάνοντας στα 539 δισ. δολάρια.

    Ο Pischetsrieder ξεκίνησε την καριέρα του στη BMW το 1973 και έγινε διευθύνων σύμβουλος το 1993. Αποχώρησε από την εταιρεία μετά την μοιραία εξαγορά της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Rover Group, η οποία προκάλεσε τεράστιες απώλειες.

    Ο γεννημένος στο Μόναχο μηχανικός, με την ξεχωριστή βαυαρική προφορά, εντάχθηκε στη VW ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2000 και διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος δύο χρόνια αργότερα. Το 2006, εκδιώχθηκε από τον πατριάρχη της VW, Ferdinand Piech, μετά από τη σύγκρουση του με τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της εταιρείας.

    Οι Bischoff, Petraea Heynike και Juergen Hambrecht θα αποχωρήσουν από το εποπτικό συμβούλιο της Daimler και θα αντικατασταθούν από την Elizabeth Centoni της Cisco Systems Inc., τον CEO της Royal Dutch Shell Plc, Ben van Beurden και τον επικεφαλής της BASF SE, Martin Brudermueller.

    Giulia GTA: Οι άνθρωποι της Alfa Romeo μιλούν για το νέο τους δημιούργημα (video)

    «Αυτοκίνητο του 2021»: Τα 10 μοντέλα της τελικής φάσης

    Η Nissan και η Easycharger κάνουν πραγματικότητα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικά οχήματα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ