• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    AstraZeneca: Στο στάδιο της τελικής δοκιμής φάρμακο αντισωμάτων κατά της Covid-19

    • Bloomberg
    AstraZeneca

    AstraZeneca


    Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι ένα φάρμακο αντισωμάτων κατά του Covid-19 προχωρά στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών και θα χορηγηθεί σε περισσότερα από 6.000 άτομα ξεκινώντας τις επόμενες εβδομάδες.

    Το φάρμακο θα αξιολογηθεί για την ικανότητά του να αποτρέπει την μόλυνση μέχρι και για ένα χρόνο σε ορισμένα άτομα, καθώς και ως προληπτικό φάρμακο όταν οι ασθενείς έχουν εκτεθεί στον ιό. Άλλες δοκιμές θα εξετάσουν τις δυνατότητές του ως θεραπεία, μόλις οι ασθενείς εμφανίσουν συμπτώματα.

    Ο συνδυασμός αντισώματος μακράς δράσης “έχει τη δυνατότητα να παρέχει άμεση και μακροχρόνια επίδραση τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία λοιμώξεων Covid-19”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρεία, Pascal Soriot, αργά την Παρασκευή.

    Η Astra είναι μία από τις πολλές εταιρείες που διερευνούν μονοκλωνικά αντισώματα ως τρόπο πρόληψης και θεραπείας του Covid-19, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για πληθυσμούς υψηλού κινδύνου που ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται καλά σε ένα εμβόλιο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εξασφαλίσει εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις των πειραματικών θεραπειών.

    Οι ΗΠΑ έχουν συνεισφέρει 486 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του φαρμάκου. Άλλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Regeneron Pharmaceuticals Inc. και η Eli Lilly & Co. αναπτύσσουν επίσης αντισώματα ως πειραματικές θεραπείες του κορονοϊού.

    Η Eli Lilly & Co. και η Regeneron Pharmaceuticals Inc. την περασμένη εβδομάδα ζήτησαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron ήταν το κλειδί για την ανάκαμψή του από κοροναϊό.

    Η GlaxoSmithKline Plc και η Vir Biotechnology Inc. ξεκίνησαν επίσης προχωρημένες δοκιμές για πιθανή θεραπεία αντισωμάτων την περασμένη εβδομάδα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ