• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Απρόσμενος μποναμάς για 34.000 δανειολήπτες

    • Bloomberg


    Βρέθηκαν, άθελά τους, στο επίκεντρο ενός τεράστιου τραπεζικού σκανδάλου, αλλά στην περίπτωσή τους δεν θα μείνουν ζημιωμένοι…

    Όπως θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη, η διευθύνουσα σύμβουλος της Bank of Ireland Group Plc, η τράπεζα έχει ήδη αποζημιώσει πάνω από τους μισούς πελάτες της που βρέθηκαν μπλεγμένοι σε ένα απίστευτο «γαϊτανάκι» υπερχρεώσεων.

    Αυτό που συνέβη είναι ότι οι ιρλανδικές τράπεζες εντόπισαν γύρω στους 34.000 πελάτες με δάνεια τα οποία είχαν επιβαρυνθεί με λάθος επιτόκια ή που δεν τους είχαν χορηγηθεί στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου συνδεδεμένου με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρότι το δικαιούνταν. Εξ αυτών, οι 9.400 περίπου ήταν πελάτες της Bank of Ireland.

    «Πολύ απλά, θεωρώ ότι η Bank of Ireland καθυστέρησε υπερβολικά να πάρει τη θέση που έπρεπε και δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει προτεραιότητα στον πελάτη», θα υποστηρίξει η Francesca McDonagh ενώπιον της ιρλανδικής Βουλής, σε μία από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της από τότε που ανέλαβε το πηδάλιο της τράπεζας, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με αντίγραφο της κατάθεσής της το οποίο περιήλθε σε γνώση του Bloomberg News.

    Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, είχαν αποζημιωθεί πάνω από 5.000 άτομα, με το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί να υπερβαίνει τα 68 εκατ. ευρώ, θα υποστηρίξει η Francesca McDonagh στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ενώ συνολικά θα δοθούν σε αποζημιώσεις 108 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρύφων Νάτσης: Ποιος είναι ο Fund manager που «κλέβει» τα στελέχη των Ελληνικών τραπεζών. Τα σχέδια του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τραπεζίτες του Λονδίνου έχουν πέσει σε… κατάθλιψη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Red alert: Τι πρέπει να προσέξουν οι τραπεζίτες το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ