• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Apple: Αύξηση της τιμής στόχου καθώς η κεφαλαιοποίηση της προσεγγίζει τα 3 τρισ. δολάρια

    • Bloomberg
    tim cook

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple


    Ολοένα και πιο θετικοί στις προβλέψεις τους για την Apple εμφανίζονται οι αναλυτές. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η Bank of America που αναβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της εταιρείας σε “buy”.

    Ο τίτλος της κατασκευάστρια του iPhone σημείωνε άνοδο 0,4% στην προσυνεδρίαση τις ΗΠΑ, με τον αναλυτή της BofA, Wamsi Mohhan, να θέτει την τιμή στόχο στα 210 δολάρια. Η Apple πρέπει να σημειώσει άνοδο περίπου 4% από το κλείσιμο της Δευτέρας προκειμένου να αγγίξει την αποτίμηση ρεκόρ των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Apple analysts have been raising PTs, but not enough to catch up with shares

    Η θετική εκτίμηση της BofA βασίζεται στην προσδοκία ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα ακουστικό εικονικής πραγματικότητας έως τις αρχές του 2023. «Βλέπουμε αυτήν την τεχνολογία ως μέσο αλλαγής του παιχνιδιού, καθώς θα ενεργοποιήσει πολλές νέες εφαρμογές που απαιτούν υλικό υψηλής απόδοσης και υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης», έγραψε ο Wamsi σε ένα σημείωμα.

    Ο αναλυτής αναμένει επίσης ότι οι αποδόσεις κεφαλαίου της εταιρείας παραμένουν ισχυρές.

    Η BofA δεν είναι η μόνη που αύξησε την τιμή στόχο της τιμής της Apple. Τη Δευτέρα, η JPMorgan αύξησε τον στόχο της τιμής επίσης στα 210 δολάρια, εστιάζοντας στις δυνατότητες του μοντέλου iPhone 5G. Η CFRA αύξησε επίσης τον στόχο της τη Δευτέρα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η αναλύτρια της Morgan Stanley, Katy Huberty, έκανε αναφορά στα προϊόντα VR και τα αυτόνομα οχήματα ως τον βασικό λόγο για την αύξηση του στόχου της τιμής.

    Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2021. Έχουν υπερτριπλασιαστεί από τότε που η Covid οδήγησε για πρώτη φορά τον κόσμο σε lockdown στις αρχές του περασμένου έτους και υπογράμμισε τη σημαντική θέση της τεχνολογίας στην εργασία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tim Cook: Κατέχω κρυπτονομίσματα, αλλά η Apple δεν θα επένδυε στα crypto



    ΣΧΟΛΙΑ