• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της William Hill

    • Bloomberg


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της William Hill, Philip Bowcock, αποχωρεί μετά από τρία χρόνια και αντικαθίσταται από τον επικεφαλής ψηφιακών δραστηριοτήτων του βρετανικού bookmaker, Ulrik Bengtsson.

    Ο Bowcock ηγήθηκε της εταιρείας σε μια ταραχώδη περίοδο, η οποία περιελάμβανε μια επιταχυνόμενη αλλαγή προς τα ψηφιακά τυχερά παίγνια και μια κυβερνητική επιδρομή στα τερματικά στοιχηματισμού που κατέστησε εκατοντάδες από τα βρετανικά καταστήματά της ασύμφορα.

    Η William Hill ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι έκλεισε 700 καταστήματα, με την απώλεια περίπου 4.500 θέσεων εργασίας.

    Η εταιρεία έχει υποφέρει περισσότερο από τους ανταγωνιστές της από την επιδρομή στα λεγόμενα τερματικά στοιχηματισμού σε σταθερές αποδόσεις. Ως απάντηση κινείται δυναμικά στα ψηφιακά παίγνια για να συμβαδίσει με αντιπάλους της όπως οι Flutter Entertainment και Bet365. Ο Bowcock πέτυχε επίσης μια συμφωνία με την Eldorado Resorts για να επεκταθεί στην πρόσφατα νομιμοποιημένη αγορά στοιχημάτων των ΗΠΑ.

    Ο Bengtsson ήταν προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρίας τυχερών παιχνιδιών Betsson και εντάχθηκε στη William Hill το 2018.

    «Το καλό με αυτή την κίνηση είναι ότι αντί να περάσουμε από μια εξωτερική αναζήτηση που απαιτεί χρόνο και μπορεί να σημαίνει αβεβαιότητα, έχουν έναν τύπο στον πάγκο», δήλωσε ο Gavin Kelleher, αναλυτής της Goodbody. Είπε ότι ο Bengtsson ανέδειξε την Betsson σε μια ισχυρή ηλεκτρονική επιχείρηση κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που την είχε αναλάβει.

    Η William Hill εξαγόρασε πέρυσι τη σουηδική εταιρία τυχερών παιγνίων Green & Co, μια συμφωνία που της έδωσε μία βάση στη Μάλτα, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί μετά το Brexit.

    Ο Bengtsson θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στις 30 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.



    ΣΧΟΛΙΑ