• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Από τα γκαράζ στις αποβάθρες: Σκάφος 20 μέτρων από τη Lexus

    • Bloomberg


    Η Lexus δεν αρκείται πια στο να βρίσκεται στα γκαράζ, και στοχεύει τις αποβάθρες των εξαιρετικά πλούσιων.

    Η θυγατρική της Toyota Motor παρουσίασε το πρώτο της γιοτ, το LY 650, την Πέμπτη. Το τεράστιο σκάφος των 20 μέτρων είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου που είχε παρουσιάσει η Lexus τον Ιανουάριο του 2017.

    Το σκάφος είναι ένα πλωτό αμάλγαμα ιαπωνικής δεξιοτεχνίας, ιταλικού σχεδιασμού και αμερικανικής κατασκευής.

    Έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Marquis Yachts στο Pulaski του Wisconsin, που υιοθέτησε το φημισμένο Σύστημα Παραγωγής Toyota. Το ιταλικό στούντιο σχεδιασμού σκαφών Nuvolari Lenard συνεργάστηκε με τη Lexus στη διάταξη των εσωτερικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων τριών υπνοδωματίων, το καθένα με το δικό του ντους.

    «Το LY 650 συμβολίζει την πρόκληση που έχει αναλάβει η Lexus, η οποία φιλοδοξεί να είναι μία μάρκα πραγματικά πολυτελούς lifestyle, που θα επεκταθεί πέρα από το αυτοκίνητο», ανέφερε ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda σε δήλωσή του. «Ανυπομονώ πραγματικά να δω το προηγμένο, υψηλής ποιότητας LY 650 να επιδεικνύει την ομορφιάς του στους ωκεανούς σε ολόκληρο τον κόσμο».

    Οι πωλήσεις ξεκινούν στις 30 Οκτωβρίου. Αν και η Lexus δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του, ένα στέλεχός της δήλωσε πέρυσι ότι το σκάφος θα είναι συγκρίσιμο με άλλα στην κατηγορία του. Το Manhattan της Sunseeker, επίσης 20 μέτρων, πωλείται περίπου στα 3 εκατομμύρια δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ