• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Απίστευτο! Στα 12 δολάρια υποχωρεί το εισιτήριο μίας από τις πιο δημοφιλείς πτήσεις διεθνώς

    • Bloomberg


    Τα αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι από το Σίδνεϊ στη Μελβούρνη, μία από τις πιο δημοφιλείς πτήσεις παγκοσμίως, μπορεί να υποχωρήσουν στα 12 δολάρια (19 δολάρια Αυστραλίας) προκειμένου να πειστεί το κοινό να ταξιδέψει και πάλι μετά την πανδημία, σύμφωνα με την Qantas Airways Ltd.

    Η εταιρεία χαμηλού κόστους της Qantas, με την ονομασία Jetstar, θα χρεώνει μεταξύ 19 δολ. Αυστραλίας και 39 δολ. Αυστραλίας τα συγκεκριμένα εισιτήρια μόλις η Αυστραλία άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους την Τρίτη.

    “Δεν έχουμε αμφιβολία ότι υπάρχει ανάγκη για κάποιο κίνητρο προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι πολίτες να ταξιδεύουν”,  δήλωσε ο Joyce.

    Η διαδρομή Σίδνεϊ-Μελβούρνη είναι η πέμπτη πιο πολυσύχναστη διαδρομή παγκοσμίως, με περίπου 10 εκατομμύρια θέσεις ετησίως, σύμφωνα με την OAG Aviation Worldwide. Η διαδρομή Τζεζού-ντο προς Σεούλ, στη Νότια Κορέα κατατάσσεται στην κορυφή με 17,4 εκατομμύρια θέσεις.

    Η Qantas αναμένει ότι η εγχώρια αγορά θα ανοίξει πριν από τις διαδρομές του εξωτερικού. Καθώς προχώρησε σε δανεισμό περισσότερων κεφαλαίων προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι η ζήτηση για πτήση στο εξωτερικό μπορεί χρειαστεί χρόνια να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα. Η εταιρεία έχει επεκτείνει τις ακυρώσεις διεθνών πτήσεων έως τα τέλη Ιουλίου και λειτουργεί μόνο στο 5% περίπου της συνήθους χωρητικότητας επιβατών του εσωτερικού.

    Οι μετοχές της Qantas έκλεισαν με άνοδο 1,7%, μετά τα κέρδη της τάξης του 5,6% που σημείωσαν νωρίτερα την Τρίτη.



    ΣΧΟΛΙΑ