• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ανεστάλη η διαπραγμάτευση μετοχής μετά από μυστηριώδη άνοδο 8.500%

    • Bloomberg


    Την αναστολή διαπραγμάτευσης μίας μετοχής στο Χονγκ Κονγκ, η άνοδος-ρεκόρ της οποίας την εκτόξευσε από την ανωνυμία στα χαρτοφυλάκια επενδυτικών funds δισεκατομμυρίων, αποφάσισε η ρυθμιστική Αρχή της πόλης.

    Η εταιρεία China Ding Yi Feng Holdings Ltd. (DYF), εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Χονγκ Κονγκ, της οποίας η άνοδος, της τάξης του 8.500%, την τελευταία πενταετία έχει ξεπεράσει κάθε άλλη μετοχή στον παγκόσμιο δείκτη MSCI All-Country World Index, ανεστάλη την Παρασκευή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χονγκ Κονγκ. Εκπρόσωπος της DYF δήλωσε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει αμέσως.

    Αν και οι λόγοι για την αναστολή της DYF δεν ήταν άμεσα σαφείς, οι έλεγχοι στην εταιρεία έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Βετεράνοι της αγοράς του Χονγκ Κονγκ αμφισβήτησαν, τον περασμένο μήνα, τη βιωσιμότητα του ανοδικού ράλι που έκανε την DYF μία από τις πιο ακριβές εισηγμένες εταιρείες. Τα σχόλια αυτά ήρθαν μετά από αρκετές επικριτικές αναφορές στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης για τον πρόεδρο της DYF, Sui Guangyi, μελετητή του Ταοϊσμού για τα αδύναμα αποτελέσματα της DYF, την ώρα που πλασάρει τις επενδυτικές του δεξιότητες ως αντίστοιχες με αυτές των Warren Buffett και George Soros.

    Η άνοδος της DYF προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των μετοχών που παρουσιάζουν ακραίες και, ταυτόχρονα, ανεξήγητες διακυμάνσεις στο Χονγκ Κονγκ και οι οποίες απειλούν να βλάψουν τη φήμη που έχει αποκτήσει ως ένα από τα κορυφαία χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου.

    Η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής φέρνει, επίσης, στο προσκήνιο την απόφαση της MSCI Inc. να εντάξει, τον Νοέμβριο, την DYF στους παγκόσμιους δείκτες αναφοράς της, κίνηση που ώθησε funds τα οποία παρακολουθούν χρηματιστηριακούς δείκτες αναδυόμενων αγορών, υπό τη διαχείριση των BlackRock Inc., Vanguard Group Inc. και Northern Trust Corp., να γίνουν από τους μεγαλύτερους μετόχους της DYF.

    Οι επικριτές της απόφασης της MSCI, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., David Webb, υποστηρίζουν ότι η MSCI θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τις εταιρείες πριν τις εντάξει σε δείκτες που χρησιμεύουν ως δείκτες αναφοράς για επενδυτές που επιβλέπουν τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Η MSCI, η οποία χρησιμοποιεί ποσοτικά κριτήρια, όπως η χρηματιστηριακή αξία και ο όγκος των συναλλαγών, για τη διαμόρφωση των δεικτών της, δήλωσε ότι οι δείκτες έχουν σχεδιαστεί για να αντιπροσωπεύουν «σύνολο επενδυτικών ευκαιριών», χωρίς να κάνουν «υποκειμενικές εκτιμήσεις» για τις συμμετέχουσες εταιρείες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η κίνηση στους δρόμους στοίχισε στις ΗΠΑ 87 δισ. δολάρια το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιγμα στα ξενοδοχεία κάνει η Airbnb

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Παρελθόν» από τα My Market η διευθύντρια που συνέταξε το κείμενο που προκάλεσε σάλο



    ΣΧΟΛΙΑ