• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ανάλυση τώρα: Τι λένε οι ειδικοί για το ελβετικό φράγκο

    • Bloomberg


    Καθώς τα ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται και οι πολιτικοί κίνδυνοι εντείνονται, η Credit Suisse υποστηρίζει πως ο καλύτερος τρόπος να ποντάρει κανείς κατά του ευρώ είναι έναντι του ελβετικού φράγκου και του γεν.

    Η καθυστέρηση της αυστηροποίησης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λόγω των προοπτικών για χαμηλότερη ανάπτυξη και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία που επηρεάζει assets ανά την Ευρώπη υποδεικνύουν ότι υπάρχουν περαιτέρω πτωτικοί κίνδυνοι για το κοινό νόμισμα, σύμφωνα με τον Alvise Marino της Credit Suisse. Το ευρώ υποχώρησε ως και κατά 0,9% έναντι του δολαρίου την Τετάρτη, και έπεσε κάτω από τα 1,16 ελβετικά φράγκα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

    Τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη κατέρριψαν τις όποιες ελπίδες για μία ανάκαμψη του ευρωπαϊκού αναπτυξιακού momentum”, αναφέρει ο Marino σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας, σύμφωνα με το Bloomberg. “Τα αδύναμα ευρωπαϊκά στοιχεία ειδικότερα περιπλέκουν τη δημοσιονομική εξίσωση για την περιφέρεια, σε μία περίοδο όπου οι πολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται. Βλέπουμε έναν κίνδυνο ότι αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε πιο ευρεία αρνητική επίπτωση στα ευρωπαϊκά assets”.

    Η Credit Suisse πρότεινε στους πελάτες της να πουλήσουν το ευρώ έναντι του φράγκου την περασμένη εβδομάδα, και ήδη η ισοτιμία έχει πέσει κάτω από τους αρχικούς στόχους στο 1,1730 και στο 1,1640. Η τράπεζα διατήρησε τη σύστασή της την Τετάρτη και έθεσε νέο stop στα 1,1760.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Bloomberg, ο Marino δεν είχε έναν νέο στόχο, σημειώνοντας ότι τα trade calls του είναι τακτικά, καλύπτοντας λιγότερους από τρεις μήνες.

    Ο δείκτης μεταποίησης της Ευρωζώνης υποχώρησε την Τετάρτη σε νέα χαμηλά 18 μηνών, καθώς η αύξηση των νέων παραγγελιών περιορίστηκε, οι προσλήψεις έδειξαν χαμηλότερες τάσεις αύξησης και οι εταιρείες ήταν λιγότερο αισιόδοξες για τις οικονομικές προοπτικές. Παράλληλα, η νεοσυσταθείσα λαϊκιστική κυβέρνηση της Ιταλίας υπόσχεται να αυξήσει τις δαπάνες για τους φτωχούς και να μειώσει φόρους, πυροδοτώντας μία κάμψη στα ομόλογα της χώρας.

    Αν ο ευρωσκεπτικιστής πρώην υπουργός Πάολο Σαβόνα προταθεί για υπουργός Οικονομικών “βλέπουμε περιθώριο ώστε ο ιταλικός πολιτικός κίνδυνος να αρχίσει να έχει ευρύτερη επίδραση στα ευρωπαϊκά assets, ειδικά εφόσον η προοπτική μίας επιβράδυνσης της ανάπτυξης, την οποία υποδεικνύει ο δείκτης μεταποίησης, περιπλέκει περαιτέρω τη δημοσιονομική εξίσωση”, γράφει ο Marino.

    H εταιρεία προτείνει ακόμα στους επενδυτές να πουλήσουν το ευρώ έναντι του γεν, καθώς η ισοτιμία πέφτει σε χαμηλά έτους. Ο Marino προτείνει ως στόχο τη μετάβαση στα 125,82 γεν, με stop στα 130,50 γεν. Η ισοτιμία σήμερα ήταν στο 128,07.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Capital Controls: Στα 5.000 ευρώ ανεβαίνει το όριο ανάληψης μετρητών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο καμπανάκι για το ελβετικό φράγκο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοίγει η διαδικασία (μέσω Egon Zehnder) για την επιλογή CEO στην Εθνική Τράπεζα – Ποια ονόματα ακούγονται



    ΣΧΟΛΙΑ