• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτό είναι το fund που επένδυσε στην Tesla λίγο πριν ξεκινήσει το ξέφρενο ράλι ανόδου

    • Bloomberg

    Mark Arnold, διαχειριστής κεφαλαίων της Hyperion Asset Management


    Ένας κορυφαίος διαχειριστής κεφαλαίων επένδυσε στις μετοχές της Tesla λίγο πριν αυτές εκτοξευτούν, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 160 δισ. δολάρια.

    Η Hyperion Asset Management Ltd., της οποίας το Global Growth Companies Fund είχε απόδοση 28% κατά τα τελευταία τρία χρόνια, μεγαλύτερη από το 99% των ανταγωνιστών του, παρακολουθούσε την Tesla για περίπου 3-4 χρόνια και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτήν όταν έφτασε σε μία κρίσιμη καμπή πέρυσι, εμφανίζοντας θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές και αποδεικνύοντας την ικανότητα της να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος. Οι μετοχές της Tesla έχουν καταγράψει κέρδη 91% φέτος.

     

    The incredible rally in Tesla shares cools with record plunge

     

    Η αγορά των μετοχών της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων εντάσσεται στη στρατηγική της Hyperion να επενδύει σε εταιρείες που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία. Η εστίαση της Tesla στην τεχνολογία των μπαταριών, την παραγωγή ενέργειας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συμβάλει στη παγκόσμια μετάβαση απομάκρυνσης από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, δήλωσε ο Υπεύθυνος Επενδύσεων της Hyperion, Mark Arnold σε συνέντευξή του στο Σίδνεϊ νωρίτερα αυτό το μήνα.

    Το fund παγκόσμιας ανάπτυξης της Hyperion επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με συγκεκριμένα θέματα ή τάσεις που η εταιρεία αναμένει να διαρκέσουν τουλάχιστον μια δεκαετία, όπως η ψηφιοποίηση του χώρου εργασίας και η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Hyperion, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας 5,24 δισ. δολαρίων, στα τρία funds της, συνήθως διατηρεί τις τοποθετήσεις της στις μετοχές για δέκα χρόνια. Οι κορυφαίες συμμετοχές του αμοιβαίου κεφαλαίου περιλαμβάνουν τις εταιρείες Microsoft Corp., Amazon.com Inc. και Visa Inc.

    “Εάν δεν είστε καινοτόμοι και δημιουργικοί, τότε θα δυσκολευτείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας επειδή η συνολική οικονομική πίτα δεν πρόκειται να αυξηθεί πολύ”, δήλωσε ο Arnold.

     

    Hyperion's global growth fund outperforms the MSCI World Index

     

    Για να διαπιστώσει εάν μια εταιρεία είναι καινοτόμος, η Hyperion εξετάζει πόσα δαπανά για την έρευνα και την ανάπτυξη και εξετάζει συγκεκριμένα στοιχεία της κουλτούρας της εταιρείας. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις  αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του fund, καθώς αυτές τείνουν να δίνουν περισσότερο έμφαση στη δημιουργικότητα, σύμφωνα με τον Arnold.

    Η Hyperion κρατάει δύο φορές περισσότερα μετρητά από το συνηθισμένο – 10% έναντι περίπου 5% – επειδή αναμένει ότι οι αποδόσεις της αγοράς μετοχών θα είναι πολύ χαμηλότερες κατά την επόμενη δεκαετία, δήλωσε ο Arnold. Είναι λιγότερο εκτεθειμένη στις αναπτυσσόμενες χώρες, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν ανησυχεί για την απειλή του νέου κοροναϊού, πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ