• Πολιτική

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (Folli Follie): Ένας “πλούσιος” και μόνος καουμπόι


    Το επιχειρείν είναι όπως η άγρια ΔΥΣΗ. Οι καουμπόηδες κατέβαιναν στην πόλη και ο ένας πυροβολούσε τον άλλον. Ο κερδισμένος τα είχε όλα. Πρώτος στο σαλούν, τα καλύτερα κορίτσια και τεράστιο  κύρος. Έτσι και η οικογένεια του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Οταν κατέβηκε στο τερέν της άγριας επιχειρηματικότητας τα πήγε  μια χαρά. Έμπνευση, γρήγορες συμφωνίες, καλά κέρδη, άνοιγμα καταστημάτων και το Folli Follie έγινε συνώνυμο της επιτυχίας. Μάλιστα το 1997 εισήγαγε τις μετοχές της εταιρίας του στο Ελληνικό χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση περίπου 32 εκατ. ευρώ.  Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος (και στην συνέχεια ο γιος του, Τζώρτζης) απεδείχθη ότι “πυροβολούσε” πιο γρήγορα από τους άλλους καουμπόηδες. Είπαμε η επιχειρηματικότητα είναι σαν την άγρια ΔΥΣΗ. Ολοι είχαν μείνει με ανοικτό το στόμα από τις ικανότητες της οικογένειας να πείθει τις αγορές και τους ξένους θεσμικούς επενδυτές να βάλουν λεφτά στην εταιρία τους. Λιγο πριν τις αρχές του 21ου αιώνα , όμως, η οικογένεια αποφάσισε να τραβήξει άλλο δρόμο. Άρχισε την επέκταση στην Ασια και όταν δεν της βγήκε η δουλειά,  άρχισε να φουσκώνει τα νούμερα. Πλαστά έσοδα, πλαστά κέρδη, πλαστά όλα. Βλέπετε  έπρεπε να γίνουν γρήγορα πολύ πλούσιοι. Τα είχαν όλα. Σπίτια, θηριώδη κότερα και Lear Jet. Ολα αυτά γιατί είχαν κάνει “πύραυλο” την εταιρία τους και στην συνέχεια πουλούσαν τις μετοχές βγάζοντας μυθικά κέρδη που το mononews.gr μετά από προσεκτική έρευνα τα έχει υπολογίσει στα 115 εκατ. ευρώ.  Προφανώς νόμιζαν ότι δεν θα τους πιάσουν ποτέ. 

    Ο πιο γρήγορος καουμπόι 

     

    Ακόμα και στην άγρια Δύση κάποια στιγμή η τύχη των καουμπόηδων τελείωνε. Οι Κουτσολιούτσοι βρήκαν στον δρόμο τους έναν άλλο πιο γρήγορο καουμπόι στην άγρια Δύση των αγορών. Ονομάζεται Gabriel Grego. Ο Αμερικανός γέμισε το όπλο του και τους “πυροβόλησε” από τα 11 μέτρα.  Οπως ο Λούκυ Λουκ που είχε μοναδικές ικανότητες στο σημάδι και στην ταχύτητα τραβήγματος του πιστολιού. “Πυροβολούσε πιο γρήγορα και από τη σκιά του” και προσπαθούσε να πατάξει το έγκλημα και να υπερασπιστεί το δίκαιο. 

    Μέσα σε λίγο καιρό γκρεμίστηκαν τα πάντα.  Η εταιρία τους γκρεμίστηκε, οι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν και μέσα στην καταιγίδα ένας ένας εγκαταλείπουν την εταιρία που σε λίγο θα θυμίζει άδειο σαλούν. Παραιτήθηκε ακόμα και η Ειρήνη Νιώτη η πλέον πολύτιμη συνεργάτιδα  του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.  Ως και σπίτι στις ΣΠΕΤΣΕΣ είχε αγοράσει για να είναι κοντά στο μεγάλο αφεντικό τα καλοκαίρια. Βλέπετε το μεγάλο αφεντικό  ήδη είχε στην ιδιοκτησία του μια θηριώδη κατοικία στο νησί. Βέβαια τώρα το σπίτι αυτό έχει ενεχυριαστεί από φιλικό πρόσωπο  της οικογένειας Κουτσολιούτσου όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr.

    Τώρα οι λογαριασμοί όλης της οικογένειας όπως και της κ. Νιώτη έχουν δεσμευθεί αν και θεωρείται απίθανο να έχουν μέσα λεφτά.  Ουδείς αμφιβάλει ότι τα χρήματα έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς στο εξωτερικό που είναι απίθανο να τους βρουν γρήγορα οι αρχές. Φυσικά όλα αυτά με την αμέριστη βοήθεια της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγορας που έδωσε τεράστιο χρόνο στους Κουτσολιούτσους και σε κάποιους άλλους να “κρύψουν” τα λεφτά τους. Φυσικά μέχρι να βρεθεί ο σερίφης των διεθνών αγορών που θα τα ανακαλύψει. Γιατι το χρήμα σήμερα δύσκολα κρύβεται. Εκτος εάν το έχει θάψει κάποιος μέσα στο χώμα. 

    Τώρα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είναι ένας (πλούσιος) και μόνος καουμπόι. Προσπαθεί ακόμα να πείσει τις τράπεζες ή κάποιους επενδυτές να του δανείσουν 100 εκατ. ευρώ για να κάνει μια νέα αρχή με την νέα Folli Follie. Ομως κάτι τέτοιο μόνο στα παραμύθια συμβαίνει. Και η άγρια Δύση δεν ήταν ποτέ παραμύθι. Ηταν μια πραγματικότητα όσο είναι σήμερα οι άγριες αγορές. Ο πιο γρήγορος καουμπόι σκοτώνει τον πιο αργό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό για Folli Follie: Ολόκληρη η κατάθεση στελέχους της Κεφαλαιαγοράς που “καίει” τους Κουτσολιούτσους. Από το 2007 η μέγα απάτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και τώρα ο Τζώρτζης … φοβήθηκε: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο Χ. Γκότσης απειλούν τη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ