• Big Story

    Τράπεζα Αττικής: Τα αλλάζει όλα για τα δάνεια Καλογρίτσα (η μοναδική τράπεζα που του έδινε δάνεια)

    Attica Bank

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Πολυσέλιδο υπόμνημα το οποίο θα σταλεί εντός των ημερών στην Τράπεζα της Ελλάδος, ετοιμάζουν ο νέος CEO της Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης  μαζί με το νέο  πρόεδρο Παναγιώτη Ρουμελιώτη,  αναφέροντας  με ποιόν τρόπο και ποιες κινήσεις  θα «θεραπεύσουν» μέχρι το τέλος του χρόνου  τις  36 παρατυπίες -σε επίπεδο διοίκησης, τιμολόγησης του κινδύνου και μηχανογραφικών συστημάτων- που διαπίστωσε το πόρισμα της ΤτΕ. Προχωρούν λοιπόν άμεσα στην  αναδιοργάνωση της λειτουργίας της  τράπεζας, στον περιορισμό των καθυστερήσεων, στη μείωση του κόστους αλλά και στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, όπως αναφέρουν πηγές της τράπεζας στο mononews.gr

    Η διοίκηση βρίσκεται  στην αναζήτηση εκείνων των λύσεων που θα επιτρέψει στην Αττικής να ορθοποδήσει σύντομα και όπως χαρακτηριστικά  είπε ο κ. Πανταλάκης «σκεφτόμαστε πρωτότυπα διότι κάθε εποχή  θέλει τις δικές της λύσεις. Έχουμε να κάνουμε με  το πρόβλημα του συνόλου της οικονομίας της χώρας».

    Η  τράπεζα πρέπει να ορθοποδήσει και να πάρει μπροστά. Ο τρόπος με τον οποίο δόθηκαν τα δάνεια δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορεί όμως να αλλάξει το σήμερα, λένε κύκλοι της διοίκησης.

    Ήταν  λάθος της Αττικής να είναι ο μοναδικός χρηματοδότης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, αναφέρουν πηγές της τράπεζας και ταυτόχρονα υπογραμμίζουν πως  ήταν λάθος και της εταιρείας Τοξότης να έχει έναν και μόνο χρηματοδότη. Και το πρόβλημα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν συνεχιζόταν η απαγόρευση χορήγησης νέων δανείων. Στην τραπεζική θα πρέπει να υπάρχει διασπορά κινδύνου, συνεχίζουν.

    Βέβαια οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται ότι ήταν υψηλό και το πιστωτικό όριο της εταιρείας Τοξότης –που διαμορφώνεται στα επίπεδα των 100 εκατ ευρώ- και συμπληρώνουν ότι τις επόμενες μέρες θα συμφωνία με την εταιρεία θα αναζητηθεί τρόπος ώστε κάποια ποσά να αποπληρωθούν σε συντομότερο διάστημα.

    Υπενθυμίζουμε ότι  το πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος,  έχει ήδη παραδοθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και μόλις μεταφραστούν οι 152 σελίδες του, θα σταλεί και στον Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου διαπιστώθηκαν  36 παραλείψεις και παρατυπίες σε επίπεδο, εταιρικής διακυβέρνησης (διοίκηση, επιτροπές ελέγχου), στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου και τιμολόγησης του, και στα μηχανογραφικά, πληροφοριακά συστήματα.

    Σε ότι αφορά τον  τρόπο κάλυψης της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το πόρισμα θεωρεί αμφισβητήσιμο ποσό  57,35 εκατ ευρώ, που μετρήθηκε στα ίδια κεφάλαια της τράπεζας.

    Στελέχη της τράπεζας σχολίαζαν στο mononews.gr πως: Αμφισβητείται κατά πόσο τα 57 εκατ ευρώ θα έπρεπε να μετρηθούν στα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας. Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Ο επόπτης είναι εκείνος που θα αποφασίσει τελικά ποσό τι ύψους  είναι αμφισβητήσιμο ή όχι…..

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-gate-dilone-300-evro-ton-mina-isodima-alla-iche-katathesis-ekatommirion/76962

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    http://www.mononews.gr/anatropi-sto-lianemporio-av-vasilopoulos-ke-panteliadis-zitoun-ekptosi-5-apo-tous-promitheftes-logo-marinopoulou/77008



    ΣΧΟΛΙΑ