• Big Story

    Τι συζητάει ο Καναδός πρέσβης εν κρυπτώ με την κυβέρνηση


    Γέφυρες για να «ανοίξουν» οι Σκουριές δημιουργούνται με την παρέμβαση του Καναδού πρέσβη, Keith Mori ll του οποίου οι συνομιλίες με την κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα. Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Keith Morrill και μετά κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τις καναδικές επενδύσεις στη χώρα, πάντα υπό την προϋπόθεση της από πλευράς τους αυστηρής τήρησης της νομιμότητας.

    pappas_y_1

    Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν οι ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και ο διαχρονικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας του Καναδά ως γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών. Τονίστηκε η σημασία που αποδίδουν τόσο η νέα καναδική όσο και η ελληνική κυβέρνηση στην υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και όχι λιτότητας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η απόφαση του Καναδά για επανεγκατάσταση 25.000 Σύρων προσφύγων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιδείξει απροθυμία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικό.

    statha

    Δε είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή εξέφρασε την αισιοδοξία για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών.

    Όπως είπε: «Θέλουμε διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο εντός του οποίου θα λυθούν τα 3-4 προβλήματα», και τόνισε ότι προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επένδυση, η Καναδική εταιρεία θα «πρέπει να φτιάξει το εργοστάσιο κάθετης παραγωγής και να τηρεί περιβαλλοντικούς κανόνες».

    Ο κ. Σταθάκης για το θέμα εξαπέλυσε τα πυρά του προς την Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα; Εκτός αν υπογράφεται μία συμφωνία η οποία τελεί υπό διαρκή αίρεση από την πλευρά της εταιρείας. Αλλά αυτό πλήττει το δημόσιο συμφέρον».

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ