• Big Story

    Τι σηματοδοτεί ο διπλός “πυροβολισμός” της οικογένειας Καραμανλή

    Κώστας Καραμανλής

    Κώστας Καραμανλής


    Δε μαθαίνουμε και συχνά νέα του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός λειτουργεί ως πολιτικός… ερημίτης, αποφεύγοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις, ενώ ακόμα και οι διαρροές του περιβάλλοντός του είναι πολύ προσεκτικές και επιλεγμένες. Οπότε, κάθε φορά που βγαίνουν τέτοιες διαρροές, δεν μπορεί παρά να υπάρχει κάποιος πολύ σημαντικός λόγος…

    Οι διαρροές, λοιπόν, μέσω φίλων του Κώστα Καραμανλή που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει σε όσους επικαλούνται φανερά ή συγκαλυμμένα το όνομά του πως είναι πιστός στην παράταξη και στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι, καθώς συνδέονται με τις συνεχείς επικλήσεις του ονόματος του ιστορικού ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

    Σε κάθε ευκαιρία, ο Πάνος Καμμένος επικαλείται το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επιτιθέμενος στη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρίζοντας πως αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και το όραμα του μεγάλου πολιτικού, μία τακτική που πηγές της ΝΔ αποδίδουν σε μία προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να “υποκλέψει” την κληρονομιά του ονόματος της οικογένειας Καραμανλή προς όφελος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με σκοπό να αποδυναμώσει τη Νέα Δημοκρατία, ή ενδεχομένως να επιστρέψει από το… παράθυρο στη Νέα Δημοκρατία, με την υποστήριξη (ελπίζει) των καραμανλικών.

    Όμως η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό. Όχι μόνο ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο “μικρός” Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα), σπεύδουν να… κόψουν τον αέρα του προέδρου των ΑΝΕΛ, με τον τελευταίο μάλιστα να τον καλεί αυστηρά να σταματήσει να επικαλείται το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κλείνοντας το δρόμο σε μία ενδεχόμενη επιστροφή του στη ΝΔ.

    Η διπλή αυτή παρέμβαση έχει όμως και έναν άλλο, ίσως ακόμα πιο σημαντικό χαρακτήρα: αυτός την υποστήριξης στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ένα κόμμα όπου η κόντρα καραμανλικών-μητσοτακικών παραδοσιακά προκαλεί τριβές και φθορά, οι καραμανλικοί συσπειρώνονται γύρω από έναν Μητσοτάκη, κόβοντας την… όρεξη σε όσους ελπίζουν σε μία διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, στηρίζει χωρίς “αστερίσκους” τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, είναι φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται από πουθενά, και έτσι, απελευθερωμένος από τα “βαρίδια” της εσωστρέφειας, μπορεί να χαράξει με μεγαλύτερη άνεση το δρόμο προς την επιστροφή της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου.

    Όσο για τον Πάνο Καμμένο, μετά τις επόμενες εκλογές, και αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπουν στη Βουλή, μάλλον θα έχει καλύτερες πιθανότητες αν συνεργαστεί με τον… κολλητό του πια Αλέξη Τσίπρα, παρά με τη Νέα Δημοκρατία…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλοι κάνουν Βusiness: Το κράτος επιχορηγεί τις ταινίες της Ρηνιώς Δραγασάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤτΕ: Ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος. Δεν έχει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: «Πάγια δέσμευση η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί»



    ΣΧΟΛΙΑ