• Big Story

    Τα 9 αποφθέγματα ζωής του Ιβάν Σαββίδη

    • NewsRoom
    Πούτιν- Σαββίδης


    Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, εκτός από δυναμικός επιχειρηματίας και εν δυνάμει νέος καναλάρχης, έχει και βαθιές φιλοσοφικές αναζητήσεις. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο,  ας γνωρίσουμε τον Ιβάν Σαββίδη, μέσα από τα δικά του λόγια, έναν άνθρωπο που όπως λέει ο ίδιος “αναζητώντας τη σοφία, συχνά ανοίγω το Κοράνι ή απευθύνομαι στον Κομφούκιο”.

    Τάδε έφη Ιβάν Σαββίδης

    «Είμαστε το κράτος, που μπορεί να ενώνεται γύρω από την ιδέα να γίνει μια ισχυρή πλούσια χώρα με ευτυχισμένο λαό. Είμαι υπερήφανος που είμαι πολίτης της Ρωσίας και πάντα με τιμή θα υπερασπίζω τα συμφέροντα της χώρας μου» δήλωσε ο ίδιος για τη Ρωσία, την οποία έχει υπηρετήσει από τη θέση του Βουλευτή (εκλέχτηκε το 2003 και το 2007 στη Ρωσική Δούμα), δίπλα στον Πρόεδρο Πούτιν.

    Ωστόσο, δεν ξεχνά τις ρίζες του «ως Έλληνας στην καταγωγή, Ρώσος στη ζωή, και ορθόδοξος στην πίστη, είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι είναι απαραίτητο να μαθαίνουμε και να αποδεχόμαστε τα έθιμα της χώρας στην οποία ζούμε, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό τους εκπροσώπους όλων των εθνοτήτων. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να διατηρούμε τη δική μας ταυτότητα και να μεταδίδουμε στους απογόνους τις παραδόσεις του λαού μας».

    εκκλησία ΣαββίδηςΜε έντονο το αίσθημα της θρησκείας, ο εν δυνάμει νέος καναλάρχης έχει πει για την πίστη «ο κόσμος χωρίζεται σε εκείνους που πιστεύουν στην παρουσία του Θεού και σε εκείνους στους οποίους είναι ευκολότερο να πιστεύουν στην απουσία του. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ένας κόσμος χωρίς πνευματικότητα είναι αδύνατον να υπάρχει. Είμαι Χριστιανός και κατά καιρούς, μου φαίνεται ότι έχω απορροφήσει την Ορθοδοξία με το μητρικό γάλα».

    «Ως υποστηρικτής του σκληρού στιλ ηγεσίας, περιβάλλω τον εαυτό μου από δυνατούς ανθρώπους. Η δική μου δύναμη είναι να τους ενώσω, να τους προσανατολίσω για την επίτευξη του κοινού στόχου», έχει δηλώσει μιλώντας για την δύναμη και την εξουσία ενώ η επιτυχία στα μάτια του Ιβάν Σαββίδη αποτυπώνονται στη φράση «η εμπειρία μου λέει ότι τον άνθρωπο δεν τον καθοδηγεί ο ψυχρός υπολογισμός, άλλα η διαίσθησή του και τα συναισθήματά του. Η επιχειρηματικότητα είναι πρώτα από όλα διαισθητική διαδικασία. Οι πρωτοπόροι είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους σκληρούς πραγματιστές. Η επιτυχία σημαίνει να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά. Ο ψυχρός υπολογισμός σημαίνει να ακολουθείς τα ίχνη των άλλων».

    savvidisΕπίσης, ο Ιβάν ο …Τρομερός έχει μιλήσει μεταξύ άλλων και για την προδοσία. «Εάν δεν σου αρέσει κάτι στον χαρακτήρα του ανθρώπου, απλά να μην έχεις καμία σχέση μαζί του. Το μοναδικό πράγμα που δεν ανέχομαι είναι η προδοσία. Αν έχεις περάσει από τη προδοσία, είναι αδύνατο να απαλλαγείς από τη γεύση που σου αφήνει. Χάνεται η πίστη στον άνθρωπο».

    Αναφερόμενος βέβαια στον ίδιο τον άνθρωπο ο Ιβάν Σαββίδης σημείωσε «οι άνθρωποι είναι η κύρια αξία και η ευθύνη των επιχειρήσεων. Χωρίς πίστη στους ανθρώπους δεν είναι δυνατόν να επιτύχει κανείς τους στόχους του» ενώ για τη φιλανθρωπία έχει επισημάνει ότι «κανένας δεν είναι χειρότερος από σας και κάποιοι είναι και καλύτεροι. Όταν λοιπόν κάποιος ζητά βοήθεια, καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η ζωή και οι συνθήκες τον αναγκάζουν να το κάνει, και όχι τα καπρίτσια ή η απληστία. Και είμαι ευτυχισμένος που έχω τη δυνατότητα να παρέχω αυτή τη βοήθεια. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να χτυπούν τις πόρτες που ανοίγουν. Η αντίληψη ότι έχεις την δυνατότητα να βοηθήσεις ισορροπεί τον εσωτερικό κόσμο».

    ΣαββίδηςΣτα bonus, το απόφθεγμα του Ιβάν Σαββίδη για την Πνευματικότητα:

    «Να αναπτύσσετε όχι μόνο το μυαλό, αλλά και το πνεύμα. Κατά καιρούς διάβαζα διάφορα βιβλία. Το μοναδικό βιβλίο όμως που με συνοδεύει όλη τη ζωή μου είναι η Αγία Γραφή. Με έκπληξη ανακάλυψα, ότι τις ίδιες σελίδες σε διαφορετικές καταστάσεις της ζωής, τις αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά. Είμαι βαθιά πιστός ορθόδοξος χριστιανός, αλλά είμαι και ο άνθρωπος που αναζητά. Γι’ αυτό, αναζητώντας τη σοφία, συχνά ανοίγω το Κοράνι ή απευθύνομαι στον Κομφούκιο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/gia-tis-adies-kante-minisi-stin-pragmatikotita-lei-gerovasili-ke-twitter-tis-apanta-kokkinise-o-sverkos-sas/77273



    ΣΧΟΛΙΑ