• Big Story

    Στο νήμα επικράτησαν οι τράπεζες. Χαμόγελα για Paulson και Prem Watsa

    DOW JONES


    Με ημερήσιο τζίρο μόλις 37 εκατ. ευρώ και με τις τραπεζικές μετοχές να κερδίζουν στις τελικές δημοπρασίες, το ελληνικό χρηματιστήριο τερμάτισε σε θετικό έδαφος και κατόρθωσε να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

    Ωστόσο, το μαύρο σύννεφο που καλύπτει τις διεθνείς αγορές, οι φόβοι για το ιταλικό τραπεζικό σύστημα και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το επόμενο διάστημα, υποστηρίζουν οι αναλυτές. Άλλωστε το γεγονός και μόνο ότι οι εγχώριες τραπεζικές μετοχές σημείωσαν βουτιά σχεδόν 50% μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα είναι αρκετό για να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον στα τρέχοντα επίπεδα, κυρίως από επενδυτές που στοχεύουν στο γρήγορο κέρδος.

    Κατά τ’άλλα, μετά τις Goldman Sachs και Morgan Stanley ήρθε σήμερα η σειρά της Credit Suisse να προχωρήσει σε μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών.

    Πάντως, σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Prem Watsa τηςEurobank και ο Θ. Βασιλάκης της Aegean ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας. Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκαν ο Απόστολος Βακάκης (Jumbo), o Ανδρέας Κανελλόπουλος (Τιτάν) και ο Δημ. Κουτσολιούτσος (FF Group).

    Η συνεδρίαση

    Σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών ο γ.δ. κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, ακολουθώντας τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, καταγράφοντας χαμηλότερη τιμή στις 520,40 μονάδες. Ωστόσο, στη λήξη της συνεδρίασης και συγκεκριμένα κατά τις τελικές δημοπρασίες, εκτελέστηκαν εντολές αγοράς για τραπεζικές μετοχές που οδήγησαν την αγορά σε θετικό πρόσημο.

    Έτσι, ο γ.δ. τερμάτισε στο υψηλό ημέρας, στις 529,65 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,47%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 37 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,95%, στις 1.398,81 μονάδες, ενώ πτώση 0,20% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 657,98 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,43% στις 602,90 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά σημείωσε πτώση -2,45%.

    Η Πειραιώς, ενισχύθηκε κατά 7,69%,  η Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 4,41%. Με κέρδη άνω του 3% έκλεισαν οι Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean, ενώ άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, Εθνική, Grivalia και Ελλάκτωρ.
    Αντίθετα, Τιτάν και Folli Follie κατέγραψαν απώλειες 2,70% και 2,49% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΟΛΠ, Jumbo, Μυτιληναίο και Motor Oil. Μικρή υποχώρηση σημείωσαν οι ΕΕΕ, ΜΕΤΚΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και ΟΤΕ.

     

    Credit Suisse: Χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις τράπεζες

    Η Credit Suisse σε έκθεση της περιέκοψε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,81 ευρώ, από 2,93 πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση οutperform. Για το 2016 προβλέπει καθαρά κέρδη 131 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 1,972 δισ. ευρώ.

    Για την Εθνική Τράπεζα, η νέα τιμή-στόχος είναι τα 0,29 ευρώ, από 0,41 πριν, ενώ διατηρείται η σύσταση outperform. Ο διεθνής οίκος προβλέπει για φέτος καθαρά κέρδη 131 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 1,956 δισ. ευρώ.

    Για την Τράπεζα Πειραιώς, η νέα τιμή-στόχος τίθεται στο 0,22 ευρώ, από 0,28 πριν, με σύσταση neutral. Για το 2016 ο διεθνής οίκος προβλέπει για την τράπεζα ουσιαστικά μηδενική κερδοφορία και καθαρά έσοδα από τόκους 1,932 δισ. ευρώ.

    Για τη Eurobank, η Credit Suisse θέτει νέα τιμή-στόχο το 0,75 ευρώ, από 1,06 προηγουμένως. Παράλληλα προβλέπει για το 2016 καθαρά κέρδη 30 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 1,528 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/stin-kokkini-thalassa-vouliazoun-evropaikes-agores/59068



    ΣΧΟΛΙΑ