• Big Story

    Διαξιφισμοί κυβέρνησης-ΝΔ για τα σενάρια εκλογών

    • NewsRoom


    Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ αναφορικά με τα σενάρια που κάνουν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Μετά την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χαρακτήρισε ανόητο όποιον ζητά εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, επανέλαβε εκ νέου το αίτημα του κόμματος του για εκλογές.

    «Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της κυβέρνησής του» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι «με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του».

    «Ακριβώς για αυτόν τον λόγο – των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων – η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, και από την οποία δεν μπορεί να μας βγάλει η κυβέρνηση που τη δημιούργησε» συμπλήρωσε.

    Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Άρτα είχε δηλώσεις:«Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια  για πρόωρες εκλογές. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά – σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε, τις ζητάει, δυο φορές ανόητος».

    Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν σύντομα εκλογές στη χώρα μας. Σε δημοσίευμα του με τίτλος «Ελλάδα, η απατηλή ηρεμία του Αυγούστου»,  το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρθηκε πρόσφατα στις άμεσες προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2019 διότι οι προκλήσεις είναι πολύπλευρες και μεγάλες.
    gold



    ΣΧΟΛΙΑ