• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σπαράζουν καρδιές: Μάνα κάηκε ζωντανή αγκαλιά με τα ανήλικα κοριτσάκια της

    • NewsRoom


    Εικόνες αποκάλυψης, εικόνες αρχαίας τραγωδίας… Οικογένειες ολόκληρες κάηκαν ζωντανές στην πύρινη λαίλαπα που τύλιξε την ανατολική Αττική, προκαλώντας ασύλληπτο πόνο και οδύνη.

    Οι ανθρώπινες ιστορίες ανατριχιαστικές… Πώς μπορεί να φανταστεί κανείς ότι θα έρθει μια μέρα που θα χάσει τα πάντα; Από την περιουσία που απέκτησε με κόπο μιας ολόκληρης ζωής, μέχρι ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει για έναν γονιό: το ίδιο το παιδί του.

    Τέτοιες είναι οι ιστορίες που γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες. Ιστορίες που αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στις ψυχές των ανθρώπων, ακόμη κι αυτών που δεν γνώριζαν τους πρωταγωνιστές τους.

    Και πώς να μη λυγίσει κανείς μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία της μάνας που άφησε την τελευταία της πνοή αγκαλιά με τις δύο κόρες της, ηλικίας μόλις 4 και 6 ετών. Της μάνας, αλλά και της γιαγιάς της οικογενείας που η μοίρα της είχε γραμμένο να ξεκληριστεί την ίδια μέρα. Με τον πιο φρικτό τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς.

    Παρόμοιες μαρτυρίες ακούγονται από παντού τις τελευταίες ώρες. Χάθηκαν ολόκληρες οικογένειες, μανάδες βρέθηκαν νεκρές με τα παιδιά στην αγκαλιά τους. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.

    Πώς να χωρέσει ανθρώπου νους την εικόνα ενός βρέφους μόλις 6 μηνών να ξεψυχά στην αγκαλιά των γονιών του; Πώς να χωρέσει τον σπαραγμό που προκαλεί ο θάνατος ενός παιδιού, μιας έφηβης που πέφτει φλεγόμενη στη θάλασσα;

    Εικόνες αποκάλυψης… Εικόνες απάνθρωπες και, την ίδια στιγμή, εικόνες – μάρτυρες της αδυναμίας του ανθρώπου μπροστά στα στοιχειά της φύσης.

    Ο απολογισμός, τραγικός, γίνεται ακόμη τραγικότερος όσο περνούν οι ώρες και αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής. Η αγωνία για τους αγνοούμενους κορυφώνεται. Κόσμος αναζητεί απεγνωσμένα τους αγαπημένους του παντού: σε νοσοκομεία, στα καμμένα, όπου υπάρχει μαζεμένος κόσμος. Και οι πληγές αγιάτρευτες. Τι κι αν περάσει καιρός, τι κι αν όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις εξελίξεις, έρθει μια μέρα που θα ξεχάσουμε τι έχει συμβεί. Για τους πρωταγωνιστές αυτής της τραγωδίας, η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Ο εφιάλτης τη σημάδεψε για πάντα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε την πορεία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασύλληπτη τραγωδία! Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Ξεκληρίστηκαν οικογένειες με ανήλικα παιδιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιστορίες ανείπωτου πόνου και τραγωδίας: Απανθρακώθηκαν βρέφη, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες



    ΣΧΟΛΙΑ