• Big Story

    Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Καμμένος διέγραψε Κουντουρά και Κόκκαλη, με πέντε βουλευτές η ΚΟ των ΑΝΕΛ

    • NewsRoom


    Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις και σήμερα, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να επιχειρεί την άμεση αποσύνδεση με οτιδήποτε θυμίζει στήριξη προς την συμφωνία των Πρεσπών. Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, έπειτα από μεγάλο διάστημα φημολογίας και σεναριολογίας, άνοιξαν σήμερα το πρωί τα χαρτιά τους και ο Πάνος Καμμένος προχώρησε στη διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

    Το πρωί της Δευτέρας, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προχώρησε στη δήλωση στήριξης προς την κυβέρνηση αναφέροντας: «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

    Η δήλωση της κ. Κουντουρά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος με ένα tweet ανακοίνωσε τη διαγραφή της από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, μιλώντας μάλιστα για ανταλλαγή της ψήφου της με την υπουργική καρέκλα.

    «Η κ. Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» έγραψε.

    Η σειρά του Βασίλη Κόκκαλη

    Μετά από λίγη ώρα ακολούθησε από την Κίνα, όπου επίσης βρίσκεται, η δήλωση στήριξης προς την κυβέρνηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι «υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση, η οποία έχει καταφέρει να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε καμία άλλη τα προηγούμενα χρόνια.

    » Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης. Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

    Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ο κ. Κόκκαλης σκόπευε να δώσει στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία θα δήλωνε την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, τον πρόλαβε το δεύτερο tweet του Πάνου Καμμένου, με το οποίο προχώρησε στην απομάκρυνσή του: «Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» έγραψε ο κ. Καμμένος στο twitter.

    Ωστόσο, διαφορετική αντιμετώπιση αναμένεται να έχουν οι βουλευτές Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μένει με πέντε βουλευτές (Καμμένος, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόλλια-Τσαρουχά και Κατσίκης), το ελάχιστο όριο βουλευτών για να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βασίλης Κόκκαλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Έλενα Κουντουρά

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Άνοιξε τα χαρτιά της η Έλενα Κουντουρά: Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ