• Business

    Προκλητικός ο Ψυχάρης: Προσπάθησε να μπλοκάρει τον πλειστηριασμό του αυθαίρετου mansion των 2.350 τμ. Πώς αντέδρασε η Alpha Bank

    • Contributor

    Σταυρος Ψυχάρης. Τέως Εκδότης


    Σε μια προκλητική ενέργεια προχώρησε προ ολίγων ημερών ο τέως εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος όχι μόνο πήρε δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες και δεν τα επέστρεψε ποτέ αλλά έχει παραπεμφθεί να δικαστεί σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες για τα δάνεια του ΔΟΛ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, επιδίωξε να μπλοκάρει τον χθεσινό πλειστηριασμό της βίλας του στο Πόρτο Χέλι , ασκώντας τεράστιες πιέσεις προκειμένου αυτός να ματαιωθεί και να παραμείνει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Έτσι λοιπόν, απέστειλε εξώδικο στο οποίο επικαλείτο ότι ο πλειστηριασμός είναι παράνομος γιατί το ακίνητο περιλαμβάνει και δασική έκταση. Έστειλε όμως και δεύτερο εξώδικο ότι προτίθεται να πληρώσει τα χρέη του προς την Τράπεζα. Φυσικά κάτι τέτοιο θα μπορούσε  να το είχε κάνει εδώ και πολλούς μήνες.  Φυσικά ο πλειστηριασμός έγινε παρά τις πιέσεις του πρώην επιχειρηματία και εκδότη.

    Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank είχε κατάσχει το ακίνητο του Σταύρου Ψυχάρη για το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ.

    Η βίλα που αγοράστηκε χθες από Ελβετό υπήκοο Μ Rimmer βρίσκεται στη θέση “Μετόχι” Αγίου Αιμιλιανού του Πορτοχελίου, σε οικόπεδο 20,7 στρεμμάτων.

    Όπως έγραψε από χθες το mononews.gr  η πολυτελής βίλα του κάποτε κραταιού εκδότη Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι πωλήθηκε σε υπερδιπλάσια τιμή (περίπου 12 εκατ. ευρώ) από την τιμή εκκίνησης που είχε ορίσει η Alpha Bank. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η βίλα του άλλοτε πανίσχυρου εκδότη είχε σημαντικές αυθαιρεσίες.

    Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια (166/2008) και τα αρχιτεκτονικά σχέδια , είχε επιφάνειες κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 607 τ.μ., υπόγειους βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 139 τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 75,37 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 96,56 τ.μ.

    Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, το υπόγειο εμβαδού 139 τ.μ., αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μηχανοστάσιο, δύο αποθήκες και το κλιμακοστάσιο ανόδου για το ισόγειο. Το ισόγειο εμβαδού 514 τ.μ., διαθέτει καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, χολ, Play Room, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, ξενώνα με κουζίνα και λουτρό και επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης 75 τ.μ.. Ο  πρώτος όροφος 93 τ.μ. αποτελείται, μεταξύ άλλων, από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά. Όμως ο άλλοτε πανίσχυρος εκδότης προχώρησε σε κάποιες μικρές αυθαιρεσίες. Πως προκύπτει αυτό;

    Σύμφωνα με δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2015, το 2008 (οπότε εξασφαλίστηκε η άδεια) κατασκευάστηκε διώροφη μονοκατοικία με χώρους κύριας χρήσης επιφανείας 1.610 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφανείας 654 τ.μ., και επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 130 τ.μ..

    Αυτό σημαίνει ότι έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφανείας 1.000 τ.μ., και βοηθητικοί χώροι επιφανείας 515 τ.μ. Δηλαδή 1.515 τμ. 

    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Το ακίνητο Ψυχάρη στο Πὀρτο Χέλι
    Σταυρος Ψυχάρης. Τέως Εκδότης



    ΣΧΟΛΙΑ