• Big Story

    Αεροπειρατεία στην Μάλτα: Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές

    • NewsRoom


    Τέλος η αεροπειρατεία στη Μάλτα αφού παραδόθηκαν σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι αεροπειρατές.  Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υπέστησαν έρευνα από τις μαλτέζικες αρχές και πλέον κρατούνται στο νησί.

    Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απελευθέρωση των επιβατών, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πουσκάτ, κρατούνταν ακόμη όμηροι κάποια μέλη του πληρώματος.

    Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, βρίσκονταν ένας ή δύο αεροπειρατές. Ο άντρας που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τις Αρχές είχε δηλώσει ότι είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα και ζητούσε την αποφυλάκιση του γιου του Καντάφι, Σαίφ Αλ-Ισλάμ.

    Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και απελευθερώθηκαν οι πρώτοι επιβάτες, γυναίκες, άτομα με προβλήματα υγείας και ένα παιδί. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της Μάλτας.malta 7malta 6malta 5Το χρονικό της αεροπειρατείας

    Δύο άτομα έκαναν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες (82 άνδρες, 28 γυναίκες, 1 παιδί και 7 μέλη πληρώματος), το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες έχουν δηλώσει ότι είναι υποστηρικτές του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και ζητούν την απελευθέρωση του γιου του.

    Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σμπέχα της Λιβύης με προορισμό την Τρίπολη, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και οι δράστες ζήτησαν το αεροσκάφος να κατευθυνθεί στη Μάλτα, όπως και έγινε. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο πιλότος σε επικοινωνία που είχε με τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης ανέφερε ότι προσπάθησε να προσγειωθεί εκεί, ωστόσο, δεν τον άφησαν ο ή οι αεροπειρατές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  2016: Η χρονιά που “φεύγει” μέσα από 15 συγκλονιστικές φωτογραφίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη: Σοκάρει η θέση της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Barclays



    ΣΧΟΛΙΑ