• Big Story

    Θρίλερ στο Βερολίνο: Δείπνο Σόιμπλε – Τόμσεν με μενού την Ελλάδα – Γιατί δεν πάει ο Τσακαλώτος

    Σόιμπλε


    Αμήχανη μοιάζει να παρακολουθεί η ελληνική πλευρά ένα νέο θρίλερ που διεξάγεται στην πλάτη της χώρας, με οργανωτή τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί σε δείπνο το βράδυ της Πέμπτης με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, κ. Πολ Τόμσεν, σε ένα δείπνο στο Βερολίνο με κύριο πιάτο την… Ελλάδα. Ωστόσο, από αυτό το δείπνο θα απουσιάζει η φωνή του άμεσα ενδιαφερόμενου, της Ελλάδας και της κυβέρνησής της.

    Αν και αρχικά κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε προσκληθεί να συμμετέχει στην συνάντηση, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να απορρίπτει την πρόσκληση, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει την είδηση. Σύμφωνα με το Βερολίνο, ουδέποτε προσεκλήθη η ελληνική πλευρά.

    «Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του το γερμανικό υπουργείο.

    Ωστόσο, το Βερολίνο επιβεβαίωσε ότι το δείπνο μεταξύ του  κ. Σόιμπλε και του κ. Τόμσεν θα πραγματοποιηθεί. «Θα συναντηθεί με εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών». Ο Τόμσεν βρίσκεται ήδη στη γερμανική πρωτεύουσα.

    Υπενθυμίζεται πως οι δανειστές έχουν δώσει στην Αθήνα μία εβδομάδα διορία για να αναλάβει πρωτοβουλία και να παρουσιάσει μία σειρά προτάσεων για τα μέτρα με τα οποία θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αν αυτό δε γίνει εγκαίρως, τότε όλα δείχνουν πως θα ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση να αποδεχθεί τις απαιτήσεις που προβάλλει το ΔΝΤ για να μπει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, μεταξύ αυτών βεβαίως και την προκαταβολική νομοθέτηση μιας σειράς μέτρων για το δημοσιονομικό κενό του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραπεζίτης στο mononews που μετείχε στη συνάντηση με Τσακαλώτο: “Δεν είπε τίποτα για την αξιολόγηση” – ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σόιμπλε έχει δεσμεύσει Τσίπρα να εξοφληθεί το χρέος ακόμα και με GREXIT!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Το νέο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ: Nα δεχτώ τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ώστε να μην φύγουμε από το ευρώ;



    ΣΧΟΛΙΑ