• Big Story

    Μ. Σφακιανάκης: Τα επόμενα βήματα του διασημότερου αξιωματικού της Αστυνομίας

    • NewsRoom
    Μανώλης Σφακιανάκης

    Μανώλης Σφακιανάκης


    Με τον πλέον ευθύ τρόπο και χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του , ο Μανώλης Σφακιανάκης που αποστρατεύθηκε από την Αστυνομία, έγραψε στο facebook: «Η αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου». Ο αξιωματικός που ταυτίσθηκε και ουσιαστικά δημιούργησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκαλύπτει και τα επόμενα σχέδιά του που είναι να παραμείνει κοντά στον πολίτη, αλλά αυτή τη φορά μέσω ενός Ινστιτούτου που δημιουργεί και όπως εκτιμάται θα δραστηριοποιείται στο ίδιο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται ο κ.Σφακιανάκης επί σειρά ετών, έχοντας καταγράψει αναρίθμητες επιτυχίες. Η ανάρτηση του εν αποστρατεία, πλέον, αντιστρατήγου, έχει ως εξής:

    Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, η πτήση προσγειώθηκε πλην όμως δεν έχει φτάσει στον τελικό προορισμό.
    Φίλοι μου σας ανακοινώνω ότι από σήμερα θα με βρίσκετε στο Ινστιτούτο μου που για σας δημιουργώ.
    Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου, εγώ όμως, θα συνεχίζω να τις δίνω, όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα!
    Το πρόγραμμα για τις επισκέψεις μου ανά νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα… σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 23/1 και ώρα 19.30 στο Intercontinental
    Καλή αρχή σε όλους μας και είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα- στόχο ανά την Ελλάδα.

    Μανώλης Σφακιανάκης: Τι είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2016 

    Απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με το θέμα της μετάθεσης του υποστρατήγου Μανώλη Σφακιανάκη, αφού οι τελευταίες πληροφορίες θελουν νέα αναδίπλωση στην υπόθεση, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του.

    Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου προανήγγειλε τα εξής: 

    «Η απόφαση για τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ισχύει» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. «Απλώς, από την στιγμή που ο κ.Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές. 

    Διαβάστε ακόμα στο mononews: Ανακλήθηκε η… ακατανόητη μετάθεση Σφακιανάκη – Χαμός στα social media

    Tην τελευταία ώρα υπάρχει έντονη φημολογία για την πιθανότητα ανάκλησης της τοποθέτησης του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Πιο συγκεκριμένα, αν και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπάθησε να απαξιώσει το έργο και την προσφορά του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις για την υποβάθμιση του υποστρατήγου Σφακιανάκη ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

    Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενστάσεις που διατυπώνονται ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης πολλαπλασιάστηκαν μετά τις πρωινές δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή. Ωστόσο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ διαψεύδουν ότι μπορεί να υπάρχει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιαάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Μανώλης Σφακιανάκης Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας
    Μανώλης Σφακιανάκης Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

    Φωτιά στα social media – Ζητούν να ανακληθεί η απόφαση

    Όσον αφορά στην πλειοψηφία των πολιτών η απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την θέση του ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ φαντάζει ακατανόητη και η στήριξη προς το πρόσωπό του είναι πρωτοφανής. Ήταν ο άνθρωπος που έστησε την υπηρεσία από το μηδέν και σημείωσε πολύ σπουδαίες επιτυχίες στο πλαίσιο της δράσης του, προφυλάσσοντας κυρίως ανηλίκους από τις κακοτοπιές του Διαδικτύου.

    Μάλιστα ακόμα και στην προσωπική του ζωή φαίνεται πως είναι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός και προσιτός, ένας γνήσιος κρητικός που ξέρει καλά τι σημαίνει φιλοξενία, αφού αυτοί που τον ξέρουν καλά, γνωρίζουν πως όσοι επισκέπτονταν το γραφείο του στη ΓΑΔΑ, δέχονταν ακόμα και κέρασμα τα παραδοσιακά κρητικά ξεροτήγανα μαζί με τσικουδιά. Το «ευχαριστώ» ήταν η μετακίνησή του σε μια ουσιαστικά ανενεργή υπηρεσία, η τοποθέτησή του δηλαδή «στο ψυγείο», μέχρι την αποστρατικοποίησή του, όπως είναι η χαρακτηριστική έκφραση. Δεκάδες είναι τα σχόλια από ανθρώπους όλων των ηλικιών που του ζητούν να αντιδράσει με κάθε τρόπο και να μην αφήσει αμαχητί την θέση αυτή.

    sfakianakis manolis

    Η ενέργεια αυτή, που έχει ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας, η οποία γνώριζε τον αξιωματικό μέσω του έργου του στην συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν άφησε αδιάφορη ούτε την ελληνική σφαίρα του Twitter. Η είδηση έγινε γνωστή αργά χθες το βράδυ και αμέσως έγινε πρώτο trend το hashtag #sfakianakis. Χρήστες όλων των ηλικιών, αλλά και όλου του πολιτικού φάσματος, έσπευσαν να κατακεραυνώσουν, με μεγάλες δόσεις χιούμορ, αλλά και οργής, την απόφαση αυτή. Είναι μια απόφαση εναντίον των παιδιών μας των ίδιων, λέει η πλειοψηφία, αναφερόμενη στα σπουδαία επιτεύγματα του Μανώλη Σφακιανάκη, τόσο στην αποτροπή αυτοκτονιών ανηλίκων, όσο και στην εξάρθρωση κυκλωμάτων παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας. Όσο κι αν κάποιος προσπαθήσει να δει το θέμα… θετικά, δεν μπορεί να καταφέρει και όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης, δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο επιχείρημα από το «τι μας νοιάζει τι κάνουν οι μπάτσοι».



    ΣΧΟΛΙΑ