• Big Story

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Χωρίς το ΔΝΤ, η Ολλανδία δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα

    Jeroen Dijsselbloem

    Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem


    Η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσύρει τη συμμετοχή του, διεμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την ολλανδική Telegraaf.

    “Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) βοήθεια θα τερματιστεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι “το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο”.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε ξεπερασμένη την έκθεση του ΔΝΤ, εξαπολύοντας τα πυρά του εναντίον του Ταμείου, ενώ υπερασπίστηκε τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Ελλάδα.

    Καθοριστικές θεωρούνται πλέον οι επόμενες μέρες, με σημείο εκκίνησης την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, όπου η όλη κατάσταση θα συζητηθεί στο Euroworking Group και εκεί αναμένεται να καταγραφεί και η στάση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω επαφές και ζυμώσεις σε υψηλό επίπεδο, τις επόμενες ημέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Reuters: Αυξάνονται οι φόβοι για «ατύχημα» με την Ελλάδα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπλοκάκια. Το νέο μεγάλο κόλπο με τις εισφορές και τις κρυφές χρεώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδειος ο κρατικός κορβανάς – Στους πολίτες τα έξοδα για τις νέες ταυτότητες

     



    ΣΧΟΛΙΑ