• Big Story

    ΔΟΛ: Έρημος και μόνος ο Σταύρος, στον αέρα η κυριακάτικη έκδοση του «Βήματος»


    Περιμένοντας το τέλος. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που ταιριάζει στον κ. Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος ακόμη και την ύστατη ώρα αρνείται να αφήσει το γραφείο του στον ΔΟΛ. Ένα γραφείο στο οποίο μέχρι πέρυσι συνωστίζονταν πολιτικοί, επιχειρηματίες και εφοπλιστές για να τον δουν και να μιλήσουν μαζί του.

    Τώρα, το προσωπικό του τηλέφωνο είναι ζήτημα αν χτυπάει πέντε-δέκα φορές την ημέρα, ενώ κανείς πλέον-πλην ελάχιστων καλών φίλων-δεν θέλει να κάνει ραντεβού με τον κάποτε πανίσχυρο εκδότη.

    Τον άνθρωπο που πίστευε ότι θα είναι για πάντα άτυπος ρυθμιστής στα πολιτικά δρώμενα, αυτόν που γευμάτιζε με πρωθυπουργούς και υπουργούς, αυτόν δεν πίστεψε ποτέ ότι θα ηττηθεί.

    Η λέξη ήττα ήταν πάντα απεχθής στον κ. Σταύρο Ψυχάρη, που ειρήσθω εν παρόδω θα πρέπει να την αποδεχθεί, ειδικά μετά την χθεσινή τραγική συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα πλέον αν θα εκδοθεί για παραπάνω από μία ή δύο Κυριακές το «Βήμα», αφού το χαρτί τελειώνει, στα ταμεία δεν υπάρχει ούτε ευρώ εδώ και μήνες και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι βλέπουν τους χειρότερους εφιάλτες τους να γίνονται πραγματικότητα.

    Θεωρείται βέβαιο ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ότι οι τράπεζες θα φροντίσουν να διασφαλίσουν όσο αυτό είναι εφικτό τα απλήρωτα δάνειά τους.

    Το δραματικό κείμενο του κ. Αντώνη Καρακούση προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για μερική χρηματοδότηση, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ΔΟΛ που όπως τονίζει θα είναι προς το συμφέρον τους, είναι μια ύστατη κραυγή αγωνίας.

    Μόνο που οι τράπεζες φέρονται να έχουν αποφασίσει για την τύχη του ΔΟΛ με τις κινήσεις τους, με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη, απλό θεατή πλέον της κατάστασης.

    Μιας κατάστασης που εν πολλοίς διαμόρφωσε ο ίδιος, αφού δεν ήταν λίγες οι ευκαιρίες που του δόθηκαν να συμφωνήσει με κάποιον από όσους ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν η να επενδύσουν, με εξαίρεση τον κ. Φώτη Μπόμπολα και την περίφημη πρότασή του.

    Οι απαιτήσεις του ήταν τέτοιες που αποθάρρυναν άπαντες, ενώ οι τράπεζες δεν θέλησαν η δεν μπορούσαν λόγω νομικών κωλυμάτων που επικαλέστηκαν να διευκολύνουν μια εξαγορά.

    Τι απέμεινε; Ένας γίγαντας με πόδια-κλαράκια που θα σπάσουν αδυνατώντας να κρατήσουν πλέον το βάρος των συσσωρευμένων οφειλών που αγγίζουν τα 100.000.000 ευρώ, εκατοντάδες εργαζόμενοι στον αέρα και ένας εκδότης σκιά του εαυτού του να αναρωτιέται γιατί δεν χτυπάει πλέον το τηλέφωνό του…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις για Κύπρο: Το 28,2% των εδαφών δίνουν οι Ελληνοκύπριοι – Το 29,2% ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Ρήγας: Επενδύσεις 1,5 δισ. δολαρίων για τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ισραήλ από την Energean Oil

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιούνκερ: Πάω στην Γενεύη για να επανενώσουμε την Κύπρο



    ΣΧΟΛΙΑ