• Big Story

    Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Το QCM, μετά την Folli, υπόσχεται νέες “τρομερές” αποκαλύψεις στις 3/12

    • NewsRoom
    Gabriel Grego, QCM

    Gabriel Grego, Επικεφαλής QCM


    Ο μοναχικός καουμπόι των αγορών επιστρέφει δυναμικά και υπόσχεται νέες αποκαλύψεις όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει τον Σεπτέμβριο αποκλειστικά μεσω του mononews.gr σε συνέντευξη του στην editor in chief του site Ελενα Κρίτσαλου. Ο Gabriel Grego του αμερικάνικου fund QCM (Quintessential Capital Managegement), της  εταιρείας που αποκάλυψε το μέγα σκάνδαλο ενός δισ. της ελληνικής εταιρείας Folli Follie επιστρέφει με μια προειδοποίηση-υπόσχεση πως θα αποκαλύψει νέα μεγάλη απάτη. Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter το γνωστό επενδυτικό κεφάλαιο (Fund), o  επικεφαλής του  πρόκειται στις 3 Δεκεμβρίου να προβεί σε αποκάλυψη σκανδάλου «πολύ μεγαλύτερου της Folli-Follie.

    Η αποκάλυψη θα λάβει χώρα στην ειδική εκδήλωση «KASE LEARNING: Shorting Conference» που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

    Ωστόσο δεν εγινε γνωστό εάν αναφέρεται σε νέα απάτη στην Folli Follie ή πρόκειται για απάτη σε άλλη εταιρία και εάν αφορά νέα εταιρία ενω δεν αποκαλύπτει εαν είναι ελληνική ή ξένη εταιρία. «Ο Gabriel Grego αποκάλυψε την απάτη 1 δισ. δολαρίων της Folli Follie κατά το τελευταίο «σορτάρισμα» μας – η μετοχή βρέθηκε σε limit down σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά. Ο Gabriel θα επιστρέψει στις 3 Δεκεμβρίου σε νέα εκδήλωση και θα αποκαλύψει μία ακόμα μεγαλύτερη απάτη» επισημαίνεται στο μηνυμα στο Twitter.

    Το κείμενο του mononews.gr στις 27 Σεπτεμβρίου

    Ικανοποιημένος, αλλά και δικαιωμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων στην υπόθεση της πολύπαθης Folli Follie δηλώνει ο επικεφαλής της Quintessential Capital Management (QCM), του hedge fund που άνοιξε, ουσιαστικά, τον… ασκό του Αιόλου για την εταιρεία, Gabriel Grego. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο mononews.gr, ο κ. Grego εμφανίστηκε ικανοποιημένος τόσο από το γεγονός ότι οι εξελίξεις δικαίωσαν τη θέση που πήρε το fund του τον Μάιο, όταν ανακοίνωσε ότι παίρνει θέση short για τη μετοχή της Folli Follie καθώς αμφισβητεί το αληθές των οικονομικών στοιχείων και το μέγεθος του δικτύου που παρουσίαζε μέχρι τότε η εταιρεία, όσο και από την απόδοση των επενδύσεων στις οποίες προχώρησε για λογαριασμό των πελατών του.

    Και λέγοντας «ιδέα», δεν αναφέρεται σε τίποτε άλλο παρά στον νέο στόχο της εταιρείας, που θα ακολουθήσει τη Folli Follie.
    Όπως χαρακτηριστικά είπε στο mononews.gr, κάθε χρόνο το QCM γίνεται αποδέκτης πολλών προτάσεων από κόσμο που εφιστά την προσοχή του στη μία ή στην άλλη εταιρεία.
    Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των εταιρειών που μπαίνουν τελικά στο… στόχαστρο του QCM είναι ελάχιστες και, συγκεκριμένα, γύρω στις δύο περιπτώσεις τον χρόνο που μελετώνται επισταμένως. Και από αυτές είναι αμφίβολο αν τελικά θα ανοίξει… πυρ εναντίον κάποιας.

     

    Είναι ενδεικτικό ότι από το 2015 και την επίθεση του fund στην επίσης ελληνικών συμφερόντων εταιρεία λογισμικού Globo Plc. μέχρι και τον Μάιο του 2018 και την επίθεση στη Folli Follie, το fund έχει εξαπολύσει συνολικά τρεις «επιθέσεις» εναντίον εταιρειών.

    Παρ’ όλα αυτά, η χρονιά φέτος αποδεικνύεται μάλλον δραστήρια. Και αυτό γιατί ο Gabriel Grego, στην επικοινωνία που είχε με το mononews, ήταν σαφής: «Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα μας ξανακούσετε».

    Τι σημαίνει αυτό;

    «Νομίζουμε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε τη νέα ιδέα μας», λέει.

    Ο κ. Grego αρνείται, φυσικά, να δηλώσει τι εθνικότητας είναι η εταιρεία που έχει βάλει στο… ραντάρ του το fund. Κάτι που δεν αποκλείει, βεβαίως, καμία πιθανότητα…



    ΣΧΟΛΙΑ