• Big Story

    Όταν ο Τσίπρας , με τα χέρια στις τσέπες, ξεπροβόδισε τον Πλανητάρχη την ώρα που ανέβαινε στο αεροπλάνο

    • Contributor

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα (Δ), χαιρετάει δίπλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Α) στο Μέγαρο Μαξίμου,


    Δεν είναι πρόβλημα που ο Αλέξης Τσίπρας πάχυνε από τότε που έγινε Πρωθυπουργός και δεν του κουμπώνει το σακάκι και είναι έτοιμες να ξηλωθούν οι ραφές. Δεν είναι που δεν μπορεί να μιλήσει καλά τα αγγλικά, δεν είναι που επιμένει να μην φοράει γραβάτα όταν το απαιτεί το πρωτόκολλο, δεν είναι που φαίνεται ότι δεν είναι κτήμα του όταν στις ομιλίες του αναφέρει τι είπε ο τάδε φιλόσοφος, ποιητής κλπ. Είναι που τελικά του πέφτουν πολύ στενά τα παπούτσια του Πρωθυπουργού!

    Μια επίσκεψη του Πλανητάρχη Ομπάμα στην Αθήνα και μια επίσκεψή του στο Μαξίμου, έφεραν στην επιφάνεια αδυναμίες και έσκισαν σε χίλια κομμάτια την εικόνα του άλλοτε συμπαθητικού νεαρού πολιτικού. Αδυναμίες που δεν αφορούν απλώς σε επικοινωνιακά τρικ αλλά στην ουσία κάποιων συμπεριφορών, κουλτούρας, μόρφωσης, ευγένειας,στοιχείων που έχουν να κάνουν τελικώς με τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου άνδρα και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Στη δημοσιογραφία το πρώτο πράγμα που μάθαμε ήταν η χρήση της σημειολογίας που συμπυκνώνεται στη ρήση “μια εικόνα χίλιες λέξεις”:

    αρετη σιδηροκαστριτου
    Αρετή Σιδηροκαστρίτου. Δημοσιογράφος

    Τα κοινωνικά δίκτυα άρπαξαν φωτιά από αυθόρμητες αντιδράσεις και αναλύσεις για την αμηχανία, την αγένεια, την συμπεριφορά καφενείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον υψηλό επισκέπτη Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (κι όχι ο Γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ), με γκριμάτσες, στραβοχυμένος μέσα στην πολυθρόνα του, με τα πόδια ανοιχτά, με το κεφάλι στο πλάι λες και ήταν άρρωστος με τάση λιποθυμίας, δεν είχε τι να κάνει τα χέρια, που να ρίξει το βλέμμα του, πώς να στήσει το σώμα του. Ο Ομπάμα, απέναντί του ευθυτενής, χαλαρός, με γραβάτα, ευγενής, με στυλ, κλάση.

    Ο άλλοτε κομμουνιστής και μετά Συνασπισμένος, Συριζαίος νεαρός, που στην επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα, πριν δεκαέξι χρόνια, οργάνωνε αντιαμερικάνικα συλλαλητήρια, έπρεπε να δείξει με την εικόνα του στους πρώην συντρόφους του, και στους Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου κ.α. ότι ήταν υποχρεωμένος να τον υποδεχθεί, αλλά βαριόταν και δεν αποδεχόταν, δεν αναγνώριζε την ιστορική στιγμή.

    Κάποιος άλλος, θα έλεγε ότι είχε απέναντι στον πλανητάρχη αμηχανία και ύφος ενός κομπλεξικού νεαρού που γνώριζε ότι τον σκεπάζει η αίγλη του Ομπάμα και δεν ήξερε πώς να τον χειριστεί. Ορισμένοι πάντως πρώην συναγωνιστές του που θεωρούν ότι τα έδωσε όλα για να μείνει στην εξουσία, δεν τσίμπησαν από την εικόνα του, ότι ήταν δήθεν στάση αμφισβήτησης στον Ομπάμα ή αμηχανίας αλλά την ερμήνευσαν ως δήθεν άνετο στυλάκι εξ ου και ο ενικός προς τον πλανητάρχη!

    Την ίδια στιγμή άρπαζε φωτιά το διαδίκτυο και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος σε εκπομπή (Π.Τσαπανίδου) στο Star, με έντονο ύφος έκανε λόγο για “εμφάνιση καφενείου” τονίζοντας ότι “πρέπει κάποιος να του πει (του κ. Τσίπρα) παρότι τελειώνουν τα πολιτικά του ψωμιά τουλάχιστον σε τέτοιες συναντήσεις πώς να κάθεται… Είναι προσβολή για όλους τους Έλληνες να τον βλέπουν έτσι. Και τα πόδια πως τα έχει; Δεν είσαι σε καφενείο… Δεν είναι τρόποι αυτοί. Όταν είσαι σε διεθνείς σχέσεις τέτοιου επιπέδου δεν μπορείς να κάθεσαι με τον τρόπο που κάθεσαι… Δεν είναι εικόνα και για τον Έλληνα πολίτη αυτή. Το χωρίς γραβάτα αποδείχθηκε με την πάροδο του χρόνου ότι είναι μια απλή δυσμορφία στις εξωτερικές μας σχέσεις”.

    Εύστοχες αναλύσεις στο Facebook και στο Twitter, ενδεικτικά αντιγράφουμε:

    • “Μένει το κρίμα να συγκρίνεις μεγέθη με τέτοιες και τόσες διαφορές γιατί τελικώς αδικείς την ίδια την ανισότητα”.
    • “Διαθέτουμε έναν ολίγο Πρωθυπουργό. Άδικη η σύγκριση με έναν πλανητάρχη και μάλιστα τον συγκεκριμένο. Είναι οι ατέλειωτες ώρες εκπαίδευσης που έχει υποστεί σε διασυμπαντικά θέματα, είναι που το ‘χει μέσα του κι αυτό το βλέπεις από τον τρόπο που κινεί τα μάτια του τα χέρια του, πως τοποθετεί την φιγούρα του στον χώρο… Δεν θα τον αγνοήσει ο ιστορικός του μέλλοντος…”.
    • “Απέραντος θαυμασμός για τον Ομπάμα, έκανε μάθημα δημοκρατίας, απέραντη θλίψη για τον ανύπαρκτο Έλληνα πρωθυπουργό…”.
    • “Πώς θα αναγνωρίσετε ένα θύμα ισχαιμικού επεισοδίου ή έναν απατεώνα τύπο που με ύφος εκατό καρδιναλίων το παίζει ότι είναι μεγάλο ταλέντο της πολιτικής και αγκομαχεί να σώζει δήθεν τη χώρα κάθε μέρα από την καταστροφή…!”.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ομπάμα φθάνοντας στο αεροδρόμιο στη χώρα μας υποκλίθηκε στον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον υποδέχθηκε, αντίθετα ο Πρωθυπουργός κατά την προσφιλή του συνήθεια, με τα χέρια στις τσέπες, ξεπροβόδισε τον Πλανητάρχη την ώρα που ανέβαινε στο αεροπλάνο.

    Ζήτω η Ελλάς!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσκεψη Ομπάμα: γιατί δε θα φέρει κανένα αποτέλεσμα στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για Μωραΐτη, Ζηρίδη, Δούκα, Κολέγιο – Τι αλλάζει στην ιδιωτική εκπαίδευση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Παπαγεωργόπουλος: Επιμένει στην καταδίκη του ο αντεισαγγελέας



    ΣΧΟΛΙΑ