• Business

    Όλη η αλήθεια για το σπίτι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου (Folli Follie) στις ΣΠΕΤΣΕΣ: Το έχει ενεχυριάσει (φιλική;) ελβετική εταιρία 

    Η κατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου των Folli Follie στις ΣΠΕΤΣΕΣ


    Όσο περνούν οι ημέρες τόσο αποκαλύπτονται και νέες πληροφορίες για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και την ακίνητη περιουσία που διαθέτει, την οποία προσπαθεί να την διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού από τους ομολογιούχους.  Όπως έγραφε ήδη απο το πρωί  το mononews.gr, το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος υπό την τρομακτική πίεση της άγριας επίθεσης του Fund QSM, που αποκάλυψε ότι η Folli Follie είναι μια εταιρία – απάτη αποφάσισε να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες στις Σπέτσες. Η οικογένεια έχει ένα θηριώδες σπίτι κοντά στην παραλία της Ξυλοκέριζας. Σε αυτό το mansion κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου η οικογένεια Κουτσολιούτσου διοργάνωνε ένα μυθικό πάρτι με καλεσμένους τουλάχιστον 1000 άτομα. Όμως ο επιχειρηματίας φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να μην μείνει στο σπίτι του. Ενοικίασε ένα μικρότερο σπίτι στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών στην Πιτυούσα, προκαλώντας ερωτηματικά.

    Η Πιτυούσα είναι ένα διεθνώς βραβευμένο έργο πολυτελών εξοχικών κατοικιών που έχει κατασκευαστεί σε μία έκταση 35 στρεμμάτων στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών.  Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Δημήτρης Πορφύριος έχει σχεδιάσει τον οικισμό της Πιτυούσας, ο οποίος αποτελείται από ανεξάρτητες κατοικίες υψηλών προδιαγραφών που είναι χτισμένες σύμφωνα με τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό του νησιού.

    Το έργο αποτελείται από 74 κατοικίες διαφορετικών τύπων, τα μεγέθη των οποίων ποικίλλουν από 50 έως 300 τμ ενώ σε κάθε μία από αυτές αντιστοιχεί ανεξάρτητο οικόπεδο που διαμορφώνεται σε ωραίο περιφραγμένο κήπο με ώριμα ελαιόδεντρα.

    Γιατί ενοικίασε το σπίτι 

    Πολλοί κάτοικοι των Σπετσών αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν πήγε να μείνει στο mansion της Ξυλοκέριζας.

    Οι πιο «πονηροί» άρχισαν να ρωτάνε εάν το σπίτι του είναι προς πώληση, καθώς είναι σαφές ότι η Folli Follie έχει τρομακτικά προβλήματα ρευστότητας. Η αξία του πρέπει να υπερβαίνει τα 15.000.000 ευρώ.

    Πηγή που ρωτήθηκε από το mononews.gr αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν πράγματι το σπίτι είναι προς εκποίηση (κτηματομεσίτες αναφέρουν ότι ιδιοκτήτης είναι Offshore εταιρία) και απάντησε ότι «ενδεχομένως ο Τζώρτζης δεν θα ήθελε να βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τον πατέρα του τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την Folli Follie ASIA». 

    To θηριώδες σπίτι που έχει μπει ενέχυρο

    Νέες πληροφορίες της Εφημεριδας Καθημερινή αναφέρουν ότι το σπίτι έχει εγγραφεί ως ενέχυρο σε μια εταιρία ελβετικών συμφερόντων, έτσι ώστε να μην μπορούν να το πάρουν οι ελληνικές τράπεζες ή να το διεκδικήσουν οι ομολογιούχοι της Folli Follie. Προς το παρόν είναι άγνωστο σε ποιον ανήκει η ελβετική εταιρία. Η εταιρία ελβετικών συμφερόντων (φιλική εταιρία;) έχει μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ και λέγεται Petrus AG . Η εταιρία έδωσε δάνεια 36 εκατ. ευρώ στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο (τέως πρόεδρο της FF)  με εγγυήτρια την σύζυγό του Καίτη Κουτσολιούτσου (τέως αντιπρόεδρο της FF Group) με υποθήκη  το ακίνητο στις Σπέτσες.  Φυσικά αυτή είναι η καλύτερη εξέλιξη για την οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία ο,τι κάνει είναι άριστα μελετημένο. Όπως ακριβώς η super απάτη με την Folli Follie!!!

    H Κατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Folli Follie) στις ΣΠΕΤΣΕΣ. Σε πρώτο πλάνο το ελικόπτερο της οικογένειας
    H Κατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου των Folli Follie στις ΣΠΕΤΣΕΣ
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group
    Τζωρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group
    Τζωρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group
    Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie

     

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες
    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανάμεσα στην θεια του, Άσπα Σαββοπούλου και την μητέρα του, Καίτη Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες



    ΣΧΟΛΙΑ