• Big Story

    Όλη η αλήθεια: Τι έγινε με το πλοίο της Danaos στο Περού και την κοκαΐνη

    Dimitris C Κοκαΐνη


    Αθώα κρίθηκαν όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Dimitris C της Danaos Shipping (συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα) για την υπόθεση των 121 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν στο πλοίο μετά από έρευνα, στο λιμάνι Ilo του Περού.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά από τις ανακρίσεις που πραγματοποίησε ο τοπικός εισαγγελέας, παίρνοντας καταθέσεις από ορισμένα μέλη του πληρώματος, το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία, ενώ το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου, τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών.

    Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Danaos Shipping, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο πλαίσιο επιθεώρησης που διεξήγαγε η ίδια η εταιρεία, όπως είναι η πάγια πολιτική της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών.

    Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες”, εξηγεί η Danaos Shipping στην ανακοίνωσή της.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ilo στο νότιο Περού στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Iquique της Χιλής. Τελικός του προορισμός ήταν ο Ισημερινός και συγκεκριμένα το Guayaquil.

    Η έρευνα διεξήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου, και στη διάρκεια αυτής εντοπίστηκαν τρεις τσάντες οι οποίες περιείχαν 121 κιλά κοκαΐνης. Η αστυνομία περισυνέλεξε πέρα από τα ναρκωτικά και 16.243 δολάρια.

    Το Dimitris C έπλεε με πλήρωμα 23 ατόμων, εκ των οποίων 16 Ουκρανοί, 3 Ρώσοι και 4 από την Τανζανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Οικονόμου: Σε νέες δικαστικές περιπέτειες η Ocean Rig

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Χωρίς εκπλήξεις τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της TEN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Η GasLog Partners εξαγόρασε και ένατο πλοίο από τη μητρική της



    ΣΧΟΛΙΑ