• Big Story

    Όλα έτοιμα για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες


    Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, με τη διαδικασία να δρομολογείται σύμφωνα με πληροφορίες για τις 30 Αυγούστου και τους εννέα «μνηστήρες» να βρίσκονται επί ποδός πολέμου.

    Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, μέχρι αύριο, Παρασκευή, θα είναι έτοιμη η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, και θα δοθούν κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες στους υποψηφίους για να προετοιμαστούν γι’ αυτήν, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις από ορισμένους από τους συμμετέχοντες, που θεωρούν ότι το χρονικό διάστημα που δίνεται δεν επαρκεί και θα πρέπει η διαδικασία να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Μάλιστα, πολλοί εκφράζουν και ανησυχίες ότι η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία προωθείται η διαδικασία θα οδηγήσει σε ένα ασταθές ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο αναπόφευκτα θα καταρρεύσει, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνει τελικά χειροκίνητα, κάτι που φυσικά δεν θα διασφαλίζει τη διαφάνεια του διαγωνισμού, και προαναγγέλλουν ότι σε περίπτωση που το ηλεκτρονικό σύστημα πράγματι αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων, θα κινηθούν νομικά εναντίον της διαδικασίας.

    Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα της διάρκειας της διαδικασίας: αν αληθεύει ότι η ηλεκτρονική δημοπρασία θα διαρκέσει 48 ώρες, πώς θα αντέξουν οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να διαχειριστούν εκατομμύρια ευρώ ξάγρυπνοι τόσες ώρες;

    Και βέβαια υπάρχουν και οι ισχυρές ενστάσεις όσον αφορά στην επιλογή της Singular Logic για τη διεξαγωγή της διαδικασίας και της Eurobank Business Exchanges ως υπεργολάβου, καθώς παραμένει ασαφές υπό ποία διαδικασία και με ποια προσφορά ορίστηκε η Singular Logic ως ανάδοχος του έργου, ενώ εξίσου ασαφές είναι και το αν οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί για το έργο από τον περασμένο Ιούνιο παραμένουν ως έχουν ή στο μεταξύ άλλαξαν.

    Με αυτά τα δεδομένα, υπάρχουν φωνές που ζητούν να επιλεγεί μία εταιρεία διεθνούς κύρους που θα πιστοποιήσει την αξιοπιστία της διαδικασίας της δημοπρασίας, ενώ μία άλλη ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να συμμετάσχουν στη διαδικασία και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής, ώστε να την επιβλέπουν.

    Από τους εννέα διεκδικητές για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, τις πιο ηχηρές ενστάσεις προβάλλει η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, με τον ΣΚΑΪ να στέλνει εξωδίκως αιτήματα παροχής πληροφοριών σε Singular Logic και Eurobank Business Exchanges, θέτοντας ερωτήματα που αμφισβητούν ευθέως τη διαδικασία αδειοδότησης.

    Ειδικότερα, η διοίκηση του ΣΚΑΪ αμφισβητεί κατά πόσον θα τηρηθεί ο όρος του αρχικού διαγωνισμού (της 28ης Ιουνίου 2016) που αφορά στην υποχρέωση υλοποίησης ενός ηλεκτρονικού συστήματος διενέργειας της δημοπρασία των αδειών, το οποίο θα είναι βασισμένο σε διεθνή πρότυπα και σε διεθνώς πιστοποιημένο λογισμικό. Ζητά ακόμη να πληροφορηθεί γιατί οι δύο εταιρείες πληροφορικής αρχικά δεν συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό (28/6/2016) που προκήρυξε η κυβέρνηση. Επίσης, ζητά πληροφορίες για τη σύμβαση μεταξύ των εταιρειών Singular Logic και Business Exchanges. Tέλος, ζητά μια ενδελεχή ενημέρωση από τη Singular Logic για την τεχνολογία που θα αξιοποιήσει, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία δεν διαθέτει την ανάλογη εμπειρία.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ine-dinaton-ipa-lene-oti-o-dimas-ine-o-kaliteros-arsivaristas-tou-planiti/68053



    ΣΧΟΛΙΑ