• Big Story

    Οκτώ οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες-Οριστικά εκτός ο Βρυώνης

    • Αθηνά Λαρδή
    Φίλιππος Βρυώνη

    Φίλιππος Βρυώνης. Ιδιοκτήτης Ε TV


    Οκτώ θα είναι τελικά οι υποψήφιοι στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 30/8. H Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αποφάσισε να δεχθεί  την εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή των τριών εκατ. ευρώ που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα και να απορρίψει την εγγυητική επιστολή της πλευράς Βρυώνη, η οποία θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.

    Τι θα συμβεί αύριο από τις 9 το πρωί

    Για πρώτη φορά στον ίδιο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρεθούν μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας με αφορμή τη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις που κατέθεσαν οι οκτώ υποψήφιες εταιρείες τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην αυριανή δημοπρασία είναι:

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Γιάννης Βαρδινογιάννης και Πάνος Κυριακόπουλος

    ALTER EGO: Βαγγέλης Μαρινάκης

    ΑΝΤΕΝΝΑ: Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλης

    ΣΚΑΪ: Κώστας Κιμπουρόπουλος

    ALPHA: Δημήτρης Φουρλεμάδης

    STAR: Κάρολος Αλκαλάι

    DIMERA: Ιβάν Σαββίδης και Γιώργος Σαββίδης

    ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Α.Ε.: Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

    Εμφανής είναι η απουσία του κ. Αλαφούζου από την αυριανή συνάντηση, η οποία όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι έχει να κάνει με την παρουσία του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τον οποίο έχει χρόνια κόντρα. Επίσης δεν θα παραβρεθεί και ο Δημήτρης Κοντομηνάς τους ALPHA. Η παρουσία του κ. Κυριακού φαίνεται να αποδεικνύει ότι ο ισχυρός ανήρ του ANT1 είναι διατεθειμένος να “χτυπήσει” αποφασιστικά μια εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

    Πάντως την ιδια ώρα στενεύουν τα περιθώρια για το Mega, μετά από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για τις τηλεοπτικές άδειες. Με φόντο την επικείμενη δημοπρασία των τηλεοπτικών συχνοτήτων, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε: “Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει”.

    Όπως είναι γνωστό, το Mega είχει μείνει εκτός του διαγωνισμού, εξαιτίας του ότι ο φάκελός του κρίθηκε ελλιπής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για πρώτη φορά Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας θα μείνουν μακριά από την τηλεόραση, ενώ αντίθετα ο έτερος μεγαλομέτοχος της Τηλέτυπος, Βαρδής Βαρδινογιάννης, παραμένει στο παιχνίδι της διεκδίκησης μέσω του Star και της εταιρίας Ανεξάρτητος Πάροχος.



    ΣΧΟΛΙΑ