• Big Story

    Ο Κρέτσος σπεύδει να στηρίξει Καλογρίτσα -Η απάντηση σε ΝΔ για τα πόθεν έσχες των νέων καναλαρχών

    • NewsRoom
    Κρέτσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    “Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις. Όσοι λοιπόν έχουν το μανδύα της ευρωπαϊκής φωνής θα έπρεπε να το γνωρίζουν”. Με τη δήλωση αυτή ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ύψωσε τείχος προστασίας για τον Χρήστο Καλογρίτσα απέναντι στα πυρά της αντιπολίτευσης τόσο για το ασυμβίβαστο στη διπλή ιδιότητα εργολάβου-καναλάρχη, όσο και για το πόθεν έσχες.

    Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης μετά την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας περί κατάργησης του ασυμβίβαστου μεταξύ εργολάβου και καναλάρχη (υπόθεση βασικού μετόχου), ο γενικός γραμματέας κάλυψε πλήρως τον Mr ΣΥΡΙΖΑ TV, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταγγελίες για το πόθεν έσχες των νέων καναλαρχών.

    Ο έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε με βάση όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του νόμου και όποιος αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια, απάντησε λακωνικά ο κ. Κρέτσος στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο που νωρίτερα έκανε λόγο για ένοχη σιωπή της κυβέρνησης σχετικά με πόθεν έσχες των πλειοδοτών.

    Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο κ. Κρέτσος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84, η αδιάβλητη διαδικασία της αδειοδότησης προχωρά κανονικά και τώρα είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης να κάνει τη δουλειά της, κάνοντας έμμεση αναφορά στην πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία μετατέθηκε για τις 30/9 . Εμείς, συμπλήρωσε, θεωρούμε ότι από την πλευρά μας κάνουμε το σωστό και ότι λειτουργούμε με βάση του όσα ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους και ό,τι πει η Δικαιοσύνη.

    Ο νόμος Παππά είναι απολύτως συμβατός με το Σύνταγμα, καθώς και όλες οι αποφάσεις της ΓΓΕΕ, το πόθεν έσχες, τα πρακτικά κλπ, είναι σύννομα, ξεκαθάρισε στον ίδιο τόνο ο κ. Κρέτσος σε μία ακόμη προσπάθεια να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ, ενώ για την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μίλησε για ένα “παράλυτο και αφημένο” τα τελευταία χρόνια Συμβούλιο, κάτι που -όπως εκτίμησε- συνετέλεσε στην ευρύτερη αποσύνθεση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Το  ΕΣΡ δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για τις συνταγματικές επιταγές που πρέπει να εφαρμόζονται, η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή ισχυρό ΕΣΡ, αλλά δεν μπορεί να παραλύσει το κράτος εάν κάποιες πολιτικές δυνάμεις εμποδίσουν το μέσο, ανέφερε με νόημα ο γ.γ. καταλογίζοντας εσκεμμένη κωλυσιεργία στην πλευρά της αντιπολίτευσης.

    Όπως και να ‘χει, κατέληξε στην αναφορά του για την αξιοπιστία του διαγωνισμού, “αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ήταν επιτυχημένος και από πλευράς διαδικασίας και από το ύψος του τελικού τιμήματος για το Δημόσιο, αλλά και από πλευράς ισονομίας”.

    Όσον αφορά εξάλλου τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η αδειοδότηση θα φέρει μόνο ανεργία στο χώρο των καναλιών, ο κ. Κρέτσος αφού σημείωσε ότι το 2015 παρατηρήθηκε μείωση στην οπτικοακουστική παραγωγή της τάξης του 36%, επεσήμανε ότι στην Ελλάδα έχουν χάσει την αξιοπιστία τους τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και κυρίως η τηλεόραση, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του κοινού να ενημερώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό, πρόσθεσε, δικαιολογεί εν μέρει την τεράστια παραφιλολογία και στο θέμα αδειοδότησης των καναλιών, το οποίο ήταν συνταγματική υποχρέωση της χώρας .

    Το φάσμα δεν μπορεί να χωρέσει απεριόριστα κανάλια, υποστήριξε ο κ. Κρέτσος, τη στιγμή που, όπως είπε, η DIGEA αυτή τη στιγμή παραβιάζει κανονισμούς σε σχέση με το HD και άλλες παραμέτρους. Έχουμε μελετήσει το φάσμα και βάσει μελετών, ειπε,  δεν μπορούμε να μιλάμε για απεριόριστα κανάλια, και με κανόνες της αγοράς και βάσει τεχνολογικών υποδομών.

     Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/paratasi-eos-309-sto-dikastiko-thriler-gia-tis-adies-aniktos-polemos-kontomina-savvidi/74449

     



    ΣΧΟΛΙΑ