• Διεθνής πολιτική

    Ο Ερντογάν απειλεί όλη την Ευρώπη: «Αν ανοίξουμε τα σύνορα, δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε»!

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Νέα επίθεση, αυτή τη φορά κατά ολόκληρης της Ευρώπης, εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ομιλία του, σε πόλη της ανατολικής επαρχίας Ερζερούμ, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε βολές κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σκληρή κριτική που άσκησε κατά της αιματηρής τουρκικής επιχείρησης, με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας», στην κουρδοκρατούμενη πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας και απείλησε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα πλημμυρίσει με πρόσφυγες όλη την ήπειρο.

    «Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, εδώ και 7 χρόνια. Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες. Αν το κάνουμε δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε! Εμείς δείξαμε ανθρωπιά, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνετε από ανθρωπιά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν.

    Ακουμπώντας δε το χέρι στο φέρετρο του Τούρκου στρατιώτη, με το όνομα Μοχάμεντ, που έπεσε στην Αφρίν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θέλει να γίνει κι ο ίδιος «μάρτυρας» κι υποστήριξε ότι ο Αλλάχ του υποσχέθηκε τη νίκη, που είναι πλέον κοντά.

    «Φτάνουμε στο τέλος», είπε. «Σώζουμε τους καταπιεσμένους, ανθρώπους περήφανους, που διώκονται στη Συρία. Έχετε δει πώς οι καταπιεσμένοι που θέλουν να φύγουν από την Αφρίν διώκονται. Βρήκαμε πού κρατούν τις βόμβες τους. Μπαίνουμε. Θα τους διώξουμε», τόνισε σε μία παραληρηματικού χαρακτήρα προσπάθεια να ξεσηκώσει τον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισβολή στο γερμανικό προξενείο στην Κρήτη-Έστειλαν mail στον Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!



    ΣΧΟΛΙΑ