• Πολιτική

    Ν. Μανιαδάκης: Επέστρεψαν στον Διόνυσο οι νταλίκες με την οικοσκευή της οικογένειας

    Μανιαδάκης

    Νίκος Μανιαδάκης


    Πίσω στο σπίτι για τον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη! Μετά το άδοξο τέλος του ταξιδιού του, ολοκληρώθηκε και η… περιήγηση της οικοσκευής του από τον Διόνυσο στα γκαράζ της μεταφορικής εταιρείας.

    Σήμερα, οι νταλίκες, φορτωμένες με όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας Μανιαδάκη, επέστρεψαν στον Διόνυσο για να ξεφορτώσουν στο σπίτι της οικογένειας την οικοσκευή.

    Έτσι, ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας της Νοβάρτις και νυν κατηγορούμενος με τη σύζυγο και τα παιδιά τους, ευχαρίστησαν την οικογένεια που τους φιλοξενούσε το τελευταίο 5νθήμερο και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

    Πλέον ο κ. Μανιαδάκης θα υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την Ελλάδα, άρα δεν είναι ύποπτος φυγής.

    Παραμένει ύποπτος φυγής

    Για τις αρχές πάντως ο κ. Μανιαδάκης παραμένει ύποπτος φυγής στο εξωτερικό.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το “μπλόκο” στο αεροδρόμιο, άνδρες της ασφάλειας τον ακολουθούν και παρακολουθούν νύχτα-μέρα τις κινήσεις του.

    Θέλοντας να “αποτάξει” την ιδιότητα του υπόπτου φυγής (μια ιδιότητα που δικαιολογεί ακόμα και την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του), ο κ. Μανιαδάκης έστειλε και χθες και σήμερα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνιου (η οποία χειρίζεται τη δικογραφία του) τον συνήγορό του Θεόδωρο Μαντά.

    Ο δικηγόρος δήλωσε στην ανακρίτρια ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας που του αποδίδεται. Ζήτησε μάλιστα να κληθεί σε απολογία το συντομότερο δυνατό.

    Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα

    Χθες, την ώρα που κλιμάκιο εισαγγελέων και αστυνομικών αστυνομίας έλεγχο στο άδειο σπίτι του Ν. Μανιαδάκη, δεύτερο κλιμάκιο έφτανε στο σπίτι της οικογένειας που φιλοξενούσε τον καθηγητή, τη σύζυγο και τα παιδιά του και προχωρούσε σε έρευνα των προσωπικών αντικειμένων τους. Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα της οικογένειάς του καθηγητή κι ένας φορητός υπολογιστής της συζύγου του. Τα κατασχεθέντα έχουν ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για έλεγχο.

    Για τις εισαγγελικές αρχές πάντως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι απέτρεψαν στο παρά 5, ένα νέο φιάσκο τύπου Χριστοφοράκου και Καραβέλα.

    Επικαλούνται σειρά γεγονότων για αυτό. Όπως:

    ● Ο κ. Μανιαδάκης στις 27/12/2018 φέρεται να ζήτησε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να προχωρήσει σε άρση των μέτρων προστασίας του, που περιελάμβαναν συνοδεία του από αστυνομικούς.

    ● Η οικογένεια έβγαλε τα αεροπορικά εισιτήρια για Μαδρίτη μόλις 36 ώρες πριν από το ταξίδι. Συνεπώς, λένε εισαγγελικές πηγές, κάθε άλλο παρά ένα προγραμματισμένο ταξίδι ήταν.

    ● Μέσα στο Σαββατοκύριακο, παραμονές Πρωτοχρονιάς κλήθηκε η μεταφορική εταιρεία να φορτώσει τα υπάρχοντα της οικογένειας. Προσπάθεια, λένε οι ίδιες πηγές, να αιφνιδιάσουν τις αρχές και να εξαφανιστούν πριν να τους πάρουν χαμπάρι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Μανιαδάκης: «Δεν είχα λόγο να διαφύγω στο εξωτερικό. Εργαζόμουν εκεί…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφοδος στο σπίτι Μανιαδάκη: Δεν βρήκαν ούτε καρέκλα οι εισαγγελείς!



    ΣΧΟΛΙΑ