• Big Story

    Λ. Φραγκιαδάκης: Στα σκαριά η νέα στρατηγική για τα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας

    Φραγκιαδάκης Εθνική

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας


    Τη νέα στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας χαράζει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης μαζί τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, και όλους τους γενικούς διευθυντές της ΕΤΕ.

    Στόχος είναι η Εθνική να βγει δυναμικά μπροστά και να ξεκινήσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

    Από το πρωί ο κ. Φραγκιαδάκης, οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι κ.κ. Δημ. Δημόπουλος και Παύλος Μυλωνάς, οι γενικοί διευθυντές της τράπεζας κα Νέλλη Τζάκου, επικεφαλής για τα δάνεια λιανικής, Δημ. Καποτόπουλος αρμόδιος εταιρικής τραπεζικής, Ιωάννης Βαγιονίτης επικεφαλής της διαχείρισης κινδύνων και όλοι οι βοηθοί γενικοί διευθυντές, -συνολικά 25 στελέχη της τράπεζας- σχεδιάζουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν ώστε να «ανοίξουν» και πάλι οι δανειοδοτήσεις προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    Τα δάνεια λιανικής και οι εταιρικές χρηματοδοτήσεις ήταν κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα των 25 στελεχών της Εθνικής και στο τραπέζι έπεσαν συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν:

    Νέα προϊόντα δανείων λιανικής, και δάνεια για επιχειρήσεις.

    Βασικό θέμα ήταν και η διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών και σύμφωνα με πληροφορίες τα αρμόδια στελέχη πρότειναν ριζοσπαστικές λύσεις ρυθμίσεων.

    Επίσης, σχεδιάζονται νέα προϊόντα για την προσέλκυση καταθέσεων, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σταθερή επάνοδος κεφαλαίων -που παρέμειναν αποθησαυρισμένα σε θυρίδες και σεντούκια- στα τραπεζικά γκισέ. Στόχος είναι η τάση αυτή να ενισχυθεί.

    Η συνάντηση ξεκίνησε χθες το πρωί στο Χίλτον και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

    Στόχος είναι να βρεθούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν στην Εθνική Τράπεζα να πρωταγωνιστήσει στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η ΕΤΕ διαθέτει σήμερα μεγάλη ρευστότητα καθώς έχει προχωρήσει στην πώληση των περισσότερων θυγατρικών της -σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπενθυμίζουμε ότι έχει πωλήσει τη Finansbank, το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, την Εθνική Ασφαλιστική, τις θυγατρικές της σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Το επόμενο διάστημα θα πωλήσει επίσης τις θυγατρικές που διαθέτει σε Σερβία και Κύπρο, ενώ παρουσία θα συνεχίσει να έχει στη Μάλτα και ένα γραφείο στην Κύπρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα όρια του κραχ οι μετοχές: Γιατί βουλιάζουν όλα. Ποια μεγάλα «σπίτια» πουλάνε τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισχυρό sell off στα ομόλογα του Νότου και της Ελλάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία



    ΣΧΟΛΙΑ